SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

De ce s-a retras Soderling de la US Open? Suferă de "boala sărutului"

Robin Soderling
Robin Soderling

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 19:57

Tenismanul suedez Robin Soderling, numărul 6 mondial, a anunţat că suferă de mononucleoză, această afecţiune fiind la originea stării de oboseală care l-a obligat să renunţe la primul tur al US Open, pe 31 august, informează AFP.

"Medicii au confirmat că sufăr de mononucleoză de mai mult timp şi asta explică lipsa mea de energie. Starea mea de sănătate se îmbunătăţeşte şi sper să revin pe terenul de tenis cât mai curînd", a precizat Soderling pe Twitter, scrie Mediafax.

Ce e mononucleoza
Denumită şi " boala sărutului", mononucleoza este o boală infecţioasă acută, provocată de un virus, care se manifestă prin febră şi prin creşterea numărului de limfocite şi de monocite din sînge. Adesea numită "mono", mononucleoza este o infecţie determinată de virusul Epstein-Barr. Manifestările şi simptomele mononucleozei includ: febra, faringita, cefaleea (dureri de cap), pete albe pe peretele posterior al faringelui (sau pe amigdale), umflarea ganglionilor de la nivelul gîtului, oboseala, dispneea (respiraţia dificilă).

Pe 31 august, Robin Soderling (27 de ani), numărul 6 mondial şi cap de serie numărul 6 la US Open, a renunţat să participe la meciul din primul tur al competiţiei, anunţând că este bolnav. El a fost înlocuit pe tabloul principal de brazilianul Rogerio Dutra Da Silva.

Americanul Andy Roddick a anunţat în urmă cu trei săptămîni că are aceeaşi afecţiune, însă asta nu l-a împiedicat să joace. Un alt tenisman, Roger Federer, a fost afectat de mononucleoză în 2008.

Soderling, dublu finalist la Roland Garros, a câştigat patru turnee în acest sezon (Brisbane, Rotterdam, Marsilia şi Bastad).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  09 Septembrie 2011, 05:45

m-ati facut sa rad! cum adica "a renuntat sa joace primul tur la us open"?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează