SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP ÎN TOP 10

De ieri este în mod oficial numărul 10 WTA » Pe Simona Halep o aşteaptă o săptămînă plină la Paris

Articol de , - Publicat marti, 28 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 21:27

Jucătoarea română o va întîlni mîine în primul tur al Open GDF Suez pe Kristina Mladenovic. Indiferent de ce va face în turneul de la Paris, ea îşi va păstra păstra poziţia în Top 10


Pentru Simona Halep, toate drumurile duc la Paris. Acolo a cucerit, acum mai bine de 5 ani, Roland Garros-ul la junioare, tot în capitala Franţei o prinde prima săptămînă în care figurează în Top Ten WTA. Clasamentele mondiale se updatează în fiecare zi luni, mai puţin pe durata turneelor de Mare Şlem, care se întind pe 14 zile. După parcursul solid pe care l-a reuşit la Australian Open, unde a ajuns în sferturi de finală, Halep a făcut saltul de pe 11 pe 10. Este a treia româncă din istorie, după Virginia Ruzici (1978) şi Irina Spîrlea (1996), care izbuteşte să pătrundă între cele mai bune jucătoare ale lumii.

Nu poate fi întrecută
A ştiut că se va întîmpla aşa cu cîteva zile înainte de încheierea concursului, dar ieri totul a devenit oficial. Românca are 3.760 de puncte, cu 390 mai multe decît următoarea clasată, Caroline Wozniacki, cu care a şi făcut, de altfel, rocada pentru locul 10. Simona îşi va păstra fără nici un fel de ameninţare poziţia în ierarhie, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine în turneul de la Paris. În acelaşi timp, nici nu va putea urca, chiar în condiţiile cuceririi titlului. Deasupra ei în clasament, cu 4.030 de puncte, se află Angelique Kerber, care va juca şi ea la Paris, urmînd a avea primul tur liber. Anul trecut, germanca a sărit peste concursul GDF Suez, motiv pentru care nu are cum să piardă puncte în această săptămînă, iar cele eventual acumulate de Simona nu pot depăşi totalul lui Kerber.

Întîlnire cu antrenorul
Halep este favorită numărul 5 la Paris, pe un tablou care le mai conţine pe Maria Şarapova, cap de serie 1, Petra Kvitova, 2, Sara Errani, 3, şi Angelique Kerber, 4. În turul întîi, jucătoarea română o va întîlni pe Kristina Mladenovic (Fra), cu care nu s-a mai înfruntat niciodată pînă acum.

Pe lîngă turneu, Simona va mai avea o noutate în această săptămînă: întîlnirea cu antrenorul Wim Fissette, cu care va începe să lucreze imediat. Alături de managerul ei, Virginia Ruzici, s-au oprit la tehnicianul belgian care a mai colaborat cu Kim Clijsters şi Sabine Lisicki, considerînd că este potrivit pentru această etapă a carierei ei. "Simona are nevoie de un antrenor cu nume, pe care să-l respecte şi care s-o ajute în procesul ei de evoluţie şi chiar de sofisticare", a explicat Ruzici.

Top 10 în această săptămînă
1. Serena Williams (SUA)
2. Victoria Azarenka (Blr)
3. Na Li (Chn)
4. Agnieszka Radwanska (Pol)
5. Maria Şarapova (Rus)
6. Petra Kvitova (Ceh)
7. Sara Errani (Ita)
8. Jelena Jankovici (Ser)
9. Angelique Kerber (Ger)
10. Simona Halep (Rom)

2.291.897 de dolari a adunat pînă acum din tenis Simona Halep, dintre care 252.252 în 2014

"Nu mă aşteptam să ajung atît de repede în Top Ten, dar sînt conştientă că greul abia acum începe"
Simona Halep

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
gabrielaj
gabrielaj  •  28 Ianuarie 2014, 20:22

bravo Simona.

rudel.obreja
rudel.obreja  •  28 Ianuarie 2014, 11:18

Success Simona si poate ajungi si numarul 1 in viitorul apropiat!

bamse1901
bamse1901  •  28 Ianuarie 2014, 10:54

felicitari insa stim ca poti si mai mult

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close