SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

De la capăt! » România nu a reuşit să se menţină în Grupa Mondială a Cupei Davis

Tricolorii au fost învinşi cu scorul general 0-5 de Cehia
Tricolorii au fost învinşi cu scorul general 0-5 de Cehia

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 septembrie 2011 00:16

România nu a reuşit să se menţină în Grupa Mondială a Cupei Davis şi în 2012 va evolua în eşalonul inferior.

Scorul întîlnirii de Cupa Davis dintre România şi Cehia din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială spune totul. 5-0 în favoarea adversarilor. Tomas Berdych şi Radek Stepanek au fost prea valoroşi. O echipă care în 2010 ajungea în semifinale şi în 2009 în finală, cu un jucător în Top 10 nu avea cum să se împiedice în zgura de la Bucureşti în faţa unei echipe al cărui număr unu este locul 129 în lume. Astfel că, după primele două zile, cehii au răsuflat a victorie, 3-0, şi numele ţării lor intră deja în bila de la tragerea la sorţi de marţi a Grupei Mondiale 2012.

Totuşi, ieri s-au jucat şi ultimele două meciuri ale întîlnirii. Marius Copil a intrat în locul lui Adi Ungur şi l-a întîlnit pe Lukas Rosol, un jucător clasat din Top 70, cu care s-a luptat. A fost învins în două seturi, 6-4, 7-6 (2).

"Iubesc ceea ce fac. Îmi dau viaţa pe teren cînd joc pentru ţara mea, pentru că sînt patriot", a spus Marius Copil după partida de la Centru Naţional de Tenis. România nu a reuşit să smulgă nici măcar un punct cehilor. În ultima înfruntare, Victor Crivoi a fost învins de Jan Hajek cu 6-1, 6-4.

E prima oară cînd România pierde un baraj în actualul format al Cupei Davis cu un scor atît de categoric. "Ar fi prea frumos să rămînem în Grupa Mondială", spunea Ungur înainte de debutul întîlnirii. La fel ca în 2009, cînd a fost învinsă de Suedia, echipa lui Andrei Pavel retrogradează în Grupa 1 a Zonei Africane şi trebuie să dispute o întîlnire ca să ajungă din nou la baraj.

România are un drum lung de străbătut pentru a se afla din nou între primele 16 echipe ale lumii, aşa cum a fost în ultimii 15 ani.

Cehia-România 5-0
Vineri
Radek Stepanek-Adrian Ungur 6-3, 6-2, 6-0
Tomas Berdych-Victor Crivoi 6-3, 6-3, 7-6(4)

Sîmbătă
Tomas Berdych/Radek Stepanek-Horia Tecău/Marius Copil 3-6, 6-3, 6-0, 6-2

Ieri
Lukas Rosol-Marius Copil 6-4, 7-6 (2)
Jan Hajek-Victor Crivoi 6-1, 6-4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează