SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS » WIMBLEDON

De mînă

Articol de , - Publicat miercuri, 25 iunie 2008 00:00

Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu s-au calificat în turul al doilea.

Partida dintre Monica Nicu­les­cu şi Magdalena Rybarikova a început luni şi s-a terminat ieri. Din cauza întunericului, cele două jucătoare au fost trimise la vestiare la scorul de 6-1, 3-6, 4-2 în favoarea sportivei din Slovacia. Par­tida s-a reluat ieri, în jurul prîn­zului. Monica a schimbat soarta me­ciului care părea a se îndrepta spre un deznodămînt nefericit. Ro­mânca nu i-a mai lăsat nici un ga­me adversarei sale, impunîndu-se în decisiv cu 6-4. Victoria în faţa slo­vacei i-a adus Monicăi primul bi­let pentru turul doi într-un turneu de Mare Şlem.

Jucătoarea din România a re­în­nodat povestea frumoasă cu iarba londoneză, după ce în 2004 şi 2005 a reuşit să ajungă în finala juni­oa­relor la dublu. În 2005 a pier­dut în faţa perechii formate din Vik­toria Azarenka şi Agnes Szavay, ultima fiind adversara sa din runda ur­mă­toare.

Cealaltă jucătoare care i-a sub­ti­lizat trofeul româncei în proba de dublu a junioarelor, Viktoria Aza­ren­ka, se va întîlni în turul al doilea cu Sorana Cîrstea. Românca a tre­cut de runda inaugurală după ce a în­vins-o pe Ekaterina Bîcikova (Rus) cu 6-4, 6-4. Pentru So­ra­na ar pu­tea să pară deja-vu ce i se în­­tîm­plă la Londra. La Roland Garros a reuşit să ajungă în turul 2, un­de a întîlnit-o tot pe Viktoria Aza­­­renka. Jucătoarea din Bela­rus, favorită 16, i-a administrat a­tunci un trata­ment dureros: 6-0, 6-0.

Luni s-au calificat în turul doi Edina Gallovits şi Victor Hănescu, care vor intra azi din nou pe teren.

Săgeată spre Şarapova

Jucătoarea cu cele mai multe titluri la Wimbledon din istorie, Mar­­­­­tina Navratilova, de 9 ori cîş­tigătoare la simplu, a devenit fan Ana Ivanovici. “Cred că e un star în aşteptare. E al naibii de frumoasă, are personalitate şi deţine şi jocul care o sprijină. Acum, după ce a cucerit un trofeu de Mare Şlem, atenţie, Maria! Vine din urmă o supervedetă care ar putea s-o e­clip­seze”, a scris Navratilova pe site-ul Laureus. Şarapova (foto) s-a impus la Wimbledon în 2004, după o finală cu Serena Williams, însă anul trecut a pierdut în turul 3 la Venus.

Ca mama? Nu, ca Serena!

Învinsa Anei Ivanovici în primul tur, Rossana de los Rios din Paraguay, are o fiică în vîrstă de 11 ani, Ana Paula. Micuţa s-a apucat deja de tenis şi mama o laudă: “Va fi o mare jucătoare!”. Mai mult, fetiţa s-a împrietenit cu Serena Williams. Întrebată de americancă dacă vrea să ajungă la fel ca mama ei, Ana Paula a răspuns: “Nu, vreau să fiu ca tine, să cîştig toate turneele”.

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează