SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

UPDATE Debut convingător pentru Jaqueline Cristian la Transylvania Open

Jaqueline Cristian bucuroasă după un punct reușit FOTO Transylvania Open
Jaqueline Cristian bucuroasă după un punct reușit FOTO Transylvania Open

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 18:57 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 21:01

Jaqueline Cristian (25 ani ♦ 97 WTA) s-a calificat în optimi de finală la Transylvania Open, după ce a trecut de Celine Naef (18 ani ♦ 121 WTA), 6-4, 6-4, unde o va întâlni, joi, pe Eva Lys, cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea. 

Partida dintre Jaqueline Cristian și Celine Naef a fost ultima din primul tur la Transylvania Open. Programată miercuri pentru că venea după un parcurs până în semifinale în turneul WTA 125 de la Rouen,

 Jaqueline nu a stat prea mult pe teren, ea reușind să o depășească pe Celine Naef într-o oră și treizeci și opt de minute cu 6-4, 6-4, un meci mai scurt decât cel din Franța de săptămâna trecută.

Îndoieli la începutul anului pentru Jaqueline Cristian 

Românca este la a treia participare la Transylvania Open. În 2021, când și-a căpătat porecla de „Draculina", ea purtând pelerina legendarului personaj după fiecare victorie, a ajuns până în sferturi de finală, fiind învinsă de Simona Halep.

În 2022 a pierdut în primul tur, însă doar ce revenise după o accidentare extrem de gravă, ruptură a ligamentelor încrucișate la genunchiul drept. 

Traseul său până la această ediție de la Cluj-Napoca a fost unul extrem de dur. „M-am trezit în ianuarie 2023 și eram ceva de genul: eu acum ce fac? Oare mai pot să revin în prima sută, oare pot să revin la nivelul la care jucam atunci când m-am accidentat?", a dezvăluit Jaqueline la Cluj-Napoca.

Ea a început anul pe poziția 146, ajungând în februarie până pe 266. Chiar dacă a putut juca la anumite turnee mari având clasament protejat, în cea mai mare parte a timpului a trebuit să joace în turnee mai mici. 

A avut nevoie de multe luni pentru a urca din nou. În august a intrat din nou în Top 100 și chiar dacă au mai fost câteva săptâmâni când a alunecat dincolo de această barieră, a reușit să se mețină.

Jaqueline Cristian: „Mi-am depășit limitele"

A venit la Cluj-Napoca de pe poziția 97 WTA. „Sunt fericită că sunt din nou în prima sută, pe locul 97. Cred că am avut un an foarte bun, cu toate că, per total, a fost foarte greu. Mi-am depășit limitele pentru că a fost o revenire foarte grea atât fizic, cât și mental", a mai spus Cristian la Cluj-Napoca.

Având multe rezultate bune pe hard indoor, ea speră la un drum cât mai lung la această ediție a Transylvania Open. Primul obstacol a fost deja depășit, iar joi o va întâlni pe Eva Lys (21 de ani și 133 WTA), cea care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea, favorita principală.

Tot joi vor mai evolua în turul al doilea în BT Area și Gabriela Ruse împotriva Annei Bondar, Ana Bogdan cu Nikola Bartunkova.

Miriam Bulgaru, eliminată de la Transylvania Open

Miriam Bulgaru (208 WTA) a cedat în fața ibericei Rebeka Masarova (67 WTA), scor 6-3, 6-7(8), 0-6.

Românca în vârstă de 25 de ani a fost aproape de o victorie importantă. și-a adjudecat primul set după 39 de minute de joc, iar în actul secund a revenit formidabil de la 0-5. A împins totul în tie-break, dar a fost mereu în urmărirea adversarei, nicio oportunitate de meci. A cedat la 8, iar „decisivul” a fost unul fără istoric.

Citește și: 

Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”
TRANSYLVANIA OPEN
Imagini emoționante la Transylvania Open, a izbucnit în plâns cu fiica în brațe: „Viața mea înseamnă mai mult decât un meci de tenis”
Ce surpriză! Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Transylvania Open de locul 133 WTA
TRANSYLVANIA OPEN
Ce surpriză! Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Transylvania Open de locul 133 WTA

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează