SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Decisiv într-un singur sens » Echipa de Cupa Fed a României s-a înclinat în fața Cehiei: mai e nevoie de experiență

Articol de , - Publicat luni, 08 februarie 2016 00:00

În ultimul meci al zilei de ieri, Pliskova și Strycova s-au impus în fața Andreei Mitu și a Ralucăi Olaru cu 6-2, 6-3. Ambele perechi se aflau la al doilea meci jucat împreună în Cupa Fed, dar experiența cehoaicelor a fost superioară, iar româncele nu au putut să facă față combinației dintre dinamica Barbora și placida Karolina.

Adrenalină, presiune și mult praf emoțional. Prin toate s-au perpelit ieri Andreea Mitu și Raluca Olaru. De la urmăritul celor două meciuri de simplu pînă la primul pas pe teren. E greu să ai în rachetă punctele care ar putea trimite România în semifinalele Grupei Mondiale sau înapoi, aproape de eșalonul inferior.

Nu e ușor de gestionat nici gîndul că peste fileu sînt două jucătoare care au avut atît de mult sînge rece încît au adus Cehiei punctul decisiv în finala de anul trecut cu Rusia. Raluca și Andreea mai jucaseră și ele împreună în Cupa Fed, anul trecut, în Canada, dar atunci întîlnirea era deja decisă.

Încrezătoare și cu multă energie, Barbora Strycova și Karolina Pliskova au preluat frîiele partidei încă de la început, au confiscat serviciul Ralucăi Olaru de două ori în primul set și s-au impus cu 6-2. "Am fost un pic surprinsă că a jucat Andreea și nu Monica", a spus Strycova, cea care a fost ca un spiriduș la fileu.

Printre zîmbete și experiență, cehoaicele n-au avut prea multe probleme și s-au impus cu 6-2, 6-3. O înfrîngere rapidă, care nu a lăsat loc de prea multă intrigă. Felul în care echipele și-au luat adio de la Cluj a fost diametral opus. Cehoaicele au încins o horă de bucurie, în timp ce româncele s-au luat de mîini și au salutat fanii.

Erau triste. Dovada: la conferința de presă, lacrimile erau atît în ochii Andreei și al Ralucăi, dar și în cei ai căpitanului nejucător Alina Tecșor-Cercel.

Încurajări de moral

"Sînt mîndră de fete, dar și puțin tristă pentru că am avut o șansă să batem una dintre cele mai bune echipe ale momentului. Trebuie să ne bucurăm de ce am realizat, dar să învățăm din înfrîngerea de acum. Fetele sînt supărate, își asumă vina pentru că am pierdut această întîlnire. Din punctul meu de vedere însă, au dat tot ce au putut și aceasta este ce poate afișa echipa României la ora actuală", a spus Alina Tecșor-Cercel. 

Raluca Olaru a fost purtătorul de cuvînt al perechii pentru că Andreea își consuma lacrimile rămase după o înfrîngere grea. "Am avut o presimțire că se va ajunge la scor egal și de aceea m-am antrenat toată săptămîna și am fost pregătită să joc".

Apoi căpitanul nejucător a explicat de ce nu a făcut nici o schimbare în dublu. Asta pentru că atît Simona, cît și Monica au avut partide lungi. După o serie incredibilă de doi ani în care echipa feminină de Fed Cup a României a mers numai în sus, adunînd victorii și parcurgînd anevoiosul drum din zona mlăștinoasă a Grupei Europa-Africa pînă în elită a venit și înfrîngerea.

Aerul nu e atît de tare la înălțime, însă mai e nevoie de experiență.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează