SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Decizie de ultimă oră la Wimbledon! Ce se întâmplă cu Serena Williams și cum o afectează pe Simona Halep + scandal cu jucătoarea dată la o parte!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iunie 2018 12:17

Americanca Serena Williams va fi cap de serie numărul 25 la Wimbledon, au anunțat organizatorii celui de-al treilea Grand Slam al anului. Măsura a provocat dezbateri aprinse și nemulțumirea slovacei Dominika Cibulkova, care a fost retrogradată.

Decizia organizatorilor vine după ce mai multe voci din tenisul mondial au acuzat tratamentul pe care îl primește jucătoarea de 36 de ani, care abia a născut.

Serena a coborât foarte mult în clasamentul WTA, până pe locul 183 WTA, și și-a pierdut avantajul de a fi clasată cap de serie la turneele importante, lucru care a pornit o dezbatere generală în circuitul feminin.

Serena Williams are 7 titluri la Wimbledon, turneul disputat pe una dintre suprafețele ei favorite de concurs, iarba. Americanca este în revenire de formă, după ce a ajuns în optimi la Roland Garros, acolo unde s-a retras din cauza unei accidentări, înaintea meciului cu Maria Sharapova.

Cum se stabilesc capii de serie

Pe tabloul feminin, capii de serie de la Wimbledon sunt stabiliți în funcție de ordinea din clasamentul WTA. Singura excepție admisă de organizatori este atunci când trebuie să intervină "ca să asigure o tragere la sorți echilibrată".

Pe tabloul masculin, capii de serie de la Wimbledon sunt stabiliți în funcție de un sistem complex ce ține cont de rezultatele pe iarbă ale jucătorilor, în ultimele două sezoane, conform BBC.

De exemplu, pe tabloul masculin, Roger Federer este primul cap de serie, deși număr 1 mondial este Rafael Nadal.

Pe cine au scos organizatorii

Dominika Cibulkova, locul 32 WTA, și-a pierdut locul de cap de serie la Wimbledon, după decizia organizatorilor de a o introduce pe Serena între capii de serie.

Jucătoarea din Slovacia și-a manifestat supărarea aseară, într-o conferință de presă, în care a acuzat: "Nu e drept! Eu am muncit și ar trebui să fiu cap de serie! Sunt un fost număr 4 mondial, de ce să nu fiu cap de serie dacă am acest drept?! Simt că îmi ia locul".

Ți se pare corectă decizia organizatorilor?

Da
Nu

Cum o afectează pe Simona Halep

Simona Halep, numărul 1 mondial, este primul cap de serie de la Wimbledon. Simona Halep a făcut sfert de finală la Wimbledon, anul trecut. Decizia din cazul Serenei Williams înseamnă că jucătoarea noastră o poate înfrunta cel mai devreme în turul 3.

Un alt cap de serie din România este Mihaela Buzărnescu, pe poziția a 29-a.

Tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului de concurs la Wimbledon va avea loc pe 29 iunie, ora 12:00. Turneul disputat pe iarba de la Londra va începe pe 2 iulie.

Cum arată capii de serie la Wimbledon

2

clipboard01

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
aius
aius  •  29 Iunie 2018, 17:20

Am votat ,,NU,, ptr. ce a spus Cibulkova,si nu ptr. Halep ! Occidentul,care ne invata pe noi legea ,,bunelor maniere si a fair play-ului,, a dat cu muci-n fasui,si s-a subjugat Mariei Sale....Banul !

dan.p.ulea
dan.p.ulea  •  29 Iunie 2018, 07:48

@aran daca tot ai amintit de bate... dupa logica ta, cu cine va juca Radwanska (32) in turul 3? Tot Halep ? Nu te mai lasa luat de val, mai ales cand dai cu bata

aran
aran  •  29 Iunie 2018, 05:46

Pentru domnul ziarist -dacă tot ai publicat capii de serie nu mai da cu bâta-n baltă, locul 1 nu va juca în veci cu locul 25 în turul 3, dacă ajunge acolo Halep va juca cu Zheng (31), iar Pliskova (7) cu Serena (25). Halep poate juca cu Serena doar în sferturi, când nr.1 va juca cu nr.7 (dacă ambele ajung acolo)

Vezi toate comentariile (50)
Comentează