SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Declarația lui Federer care nu poate trece neobservată după victoria istorică de la Australian Open, în fața lui Nadal + Ce a spus Rafa

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 ianuarie 2017 14:28

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în finala de la Australian Open, intrând pentru totdeauna în istorie, reușind să-și treacă în palmares cel de-al 18-lea turneu de Mare Șlem din carieră. 

La ceremonia de decernare a trofeelor, cei doi mari campioni au avut discursuri cu totul și cu totul emoționante, însă Federer a făcut ceea ce unii au considerat ca o aluzie la retragere. 

"Vreau să-l felicit pe Rafa pentru turneul făcut. Niciunul dintre noi n-am fi crezut că putem ajunge în finală, dar iată-ne aici. 

În tenis nu există remize, dar aş fi fost foarte bucuros să accept una şi să o împart cu Rafa

Sunt foarte fericit să câștig din nou aici. Toată lumea spune că Rafa muncește mult , dar și eu am făcut același lucru. Le mulțumesc enorm celor din echipa mea.

Mulțumesc mult fanilor, care m-au încurajat enorm. Întotdeuna îmi face o plăcere deosebită să joc aici, mereu m-am simțit bine. 

Felicitări și echipei lui Rafa, care a muncit enorm pe toată durata carierei sale

Sper să ne vedem și la anul, iar dacă nu, vă mulțumesc pentru tot, a fost minunat!", a spus Federer, la finalul meciului. 

Întrebat la microfonul ESPN despre această ultimă declarație, care părea o aluzie la retragere, Federer a nuanțat: "Am spus așa pentru că nu se știe niciodată, depinde de felul în care ți se prezintă organismul". 

"Tenisul este un sport dificil. Nu există remize. Dar dacă ar exista, atunci aș fi fericit să împart acest trofeu cu Rafa”
Roger Federer

NADAL, ELEGANT

Ajuns la cea de-a treia înfrângere în patru finale la Melbourne, Nadal a avut un discurs elegant, dându-i credit lui Federer pentru victoria din finala de astăzi.

"Fantastică revenirea lui după o pauză atât de lungă. Felicitări pentru că ai revenit la acest nivel incredibil, Roger!

Pentru mine a fost o lună minuntată. Am stat o lună întreagă aici, am jucat și la Brisbane, m-am antrenat. Atmosfera este fantastică la toate turneele jucate în Australia.

Am avut un turneu foarte bun, mi-a fost greu să fiu sezonul trecut la capacitate maximă. Am luptat mult să revin într-o finală de Grand Slam, dar probabil că Roger a meritat mai mult decât mine.

Simt că am revenit la un nivel bun și voi continua să lupt în acest sezon. Sper să mă mai întorc aici. 

Mulțumesc și echipei mele, am lucrat intens pentru a mă întoarce aici, lor le datorez totul",  a spus și învinsul de azi, Rafa Nadal.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
ray51
ray51  •  30 Ianuarie 2017, 10:23

Indubitabil succesul elegantului Federer este emotionanta. Nadal a fost si va ramane un luptator de elita. Bravo amandurora!

ralffy_mr
ralffy_mr  •  30 Ianuarie 2017, 02:55
Postat de ottobraun pe 29 Ianuarie 2017, 16:10

unii sunt matzochisti le plac Fake-urile si Kitsch-rile gen Federer , Nadal, Armstrong!!

moderatorilor, si asta contine acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite

ralffy_mr
ralffy_mr  •  30 Ianuarie 2017, 02:54
Postat de paulg40 pe 29 Ianuarie 2017, 18:53

Multumesc Nadal pt cadoul de retragere.Bosii nostri ne vor recompensa gras pt show-ul facut!The Circus Must Go On!Fake...

moderatorilor, si asta contine acuzatii grave care nu sunt probate/dovedite

Vezi toate comentariile (30)
Comentează