SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Departe de lumea dezlănțuită » Halep e favorita numărul 4 la Australian Open, dar nu e inclusă în discuțiile despre victoria finală

Simona Halep a petrecut în Australia atât finalul lui 2016, la pregătire, cât și perioada dinainte de Australian Open, tot la antrenamente // FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep a petrecut în Australia atât finalul lui 2016, la pregătire, cât și perioada dinainte de Australian Open, tot la antrenamente // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat duminica, 15 ianuarie 2017 00:00

Simona Halep debutează în această noapte la Australian Open, un turneu la care, deși e favorită patru, ea nu e inclusă în discuțiile despre victoria finală.

Va reuși Angelique Kerber să-și apere titlul? E Serena capabilă să câștige încă un turneu de Mare Șlem? Poate Karolina Pliskova să facă pasul următor și după finala de la US Open și să câștige un trofeu major? Poate Garbine Muguruza să pună lângă cupa de la Roland Garros încă una? Cam acestea sunt întrebările care tot circulă înainte de debutul primului turneu de Mare Șlem al lui 2017.

Simona Halep nu apare de prea multe ori în predicțiile specialiștilor. Mai ales că anul trecut la Australian Open a pierdut în primul tur și la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a depășit faza sferturilor de finală.

"Simona Halep ar părea într-o poziție confortabilă. Joacă pe hard, suprafață care-i place, dar spre deosebire de anii trecuți acum e departe de atenția din vremea când era cap de serie doi. Cheia pentru Halep este să treacă de primul tur, unde nu-i va fi ușor, pentru că Shelby Rogers este o jucătoare care lovește puternic și e capabilă de o victorie răsunătoare, mai ales împotriva unei adversare pe care o poate copleși cu forța", scrie Steve Tignor de la Tennis Magazine.

Alte nume pe liste

Meciul dintre Halep și americanca de pe locul 57 va deschide Australian Open pe arena Rod Laver, duminică noaptea în România, de la ora 02:00. Același Steve Tignor însă nu o vede pe Simona având un drum prea lung și preconizează că din sfertul româncei în semifinale va ajunge Elina Svitolina, iar aceasta o va înfrunta pe Angelique Kerber. Pe jumătatea Serenei Williams, el prevede o semifinală între Dominika Cibulkova și Agnieszka Radwanska.

Din cinci specialiști de la Tennis Magazine, patru o văd drept câștigătoare pe Karolina Pliskova, iar Steve Tignor pariază pe Angelique Kerber.  Într-un sondaj asemănător la Sports Illustrated, numele care au fost aduse în discuție sunt Karolina Pliskova, Serena Williams și Angelique Kerber.

Victoriile de anul trecut ale germancei, de la Australian Open și US Open, cât și cea a a lui Garbine Muguruza la Roland Garros au crescut încrederea că și alte jucătoare pot ajunge la un trofeu de Mare Șlem.

"Diferențele sunt acum foarte mici, e un tablou foarte competitiv. Vor fi multe meciuri tari încă din primul tur, de unde se vor desprinde și unele înfrângeri surprinzătoare. Cred că oricare dintre fete se poate impune anul acesta", a spus australianca Daria Gavrilova.

10-6este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep la Melbourne în cele șase participări de până acum

26de turnee de Mare Șlem a jucat până acum Simona Halep în carieră, cea mai bună performanță fiind atingerea finalei la Roland Garros în 2014

A doua prezență la rând

Ana Bogdan și-a asigurat ieri prezența pe tabloul principal de la Australian Open după ce a trecut și de ultimul tur al calificărilor. O luptă întinsă pe 3 seturi cu Kai-Lin Zhang (Chn, 19) și 7-6 (3), 2-6, 6-2 pentru favorita 11. Este al doilea turneu de Mare Șlem consecutiv la care Ana ajunge pe grila mare.

La US Open a avansat chiar până în runda secundă a tabloului principal, cu victorie la Sorana Cîrstea și înfrângere la Monica Niculescu. Acum o va întâlni pe rusoaica Elena Vesnina, cap de serie 14. Iar România are astfel 6 reprezentante la Melbourne la simplu.

Sorana revine la Melbourne

Pe lângă Simona Halep, în prima zi de la Australian Open vor mai juca alte trei românce. Irina Begu, care este favorită 27, o va întâlni pe Iaroslava Șvedova, locul 41 WTA, cu care s-a mai duelat de două ori până acum, ele împărțindu-și victoriile. Begu participă pentru a cincea oară la Melbourne, iar cea mai bună performanță este atingerea optimilor de finală în 2015.

Sorana Cîrstea revine la Melbourne, după ce anul trecut a lipsit din cauza accidentării la umăr. Ea avea o participarea neîntreruptă din 2008. În 2017, se va duela cu rusoaica Irina Hromaceva. Patricia Țig debutează la Australian Open și în primul tur o va întâlni pe campioana olimpică de la Rio, Monica Puig. Celelalte românce, Niculescu și Bogdan, vor juca primul tur în a doua zi a turneului.

Programul româncelor în prima zi

Arena Rod Laver, ora 02:00
Simona Halep (4)-Shelby Rogers (SUA)

Terenul 20, ora 02:00
Irina Begu (27)-Iaroslava Șvedova (Kaz)

Terenul 14, ora 02:00
Patricia Țig (117 WTA)- Monica Puig (29)

Terenul 12, meciul al treilea
Sorana Cîrstea-Irina Hromaceva (Rus)

*Televizare: Eurosport

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1160127977373984
Iacob Dumitru  •  15 Ianuarie 2017, 17:43

Simona va asigur ca va cistiga A O ca pregatire pentru ce va fi lupta de la Paris cu...Sarapova! NU? Suna frumos!

tihi
tihi  •  15 Ianuarie 2017, 12:59

Helep nu trece de turul 2 !!!

1667907930158898
Gheorghe Barza  •  15 Ianuarie 2017, 11:54

Asta este penibila la fel ca voi care o bagati prea mult in seama

Vezi toate comentariile (4)
Comentează