SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Deschide turneul » Victor Hănescu îl va întîlni în primul tur la Wimbledon cu Roger Federer

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 21 iunie 2013 22:26

Victor Hănescu îl va întîlni în primul tur la Wimbledon cu Roger Federer. Conform tradiţiei, cîştigătorul de anul trecut joacă primul meci de pe terenul central


Victor Hănescu nu a avut prea mult noroc la tragerea la sorţi de ieri a meciurilor de pe tabloul principal al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon (22,56 milioane lire sterline) şi care va debuta luni. Acesta va urma să-l întîlnească în primul tur pe Roger Federer, al treilea favorit al competiţiei, pe care a cîştigat-o de şapte ori. Dar va avea onoarea să joace în meciul de deschidere de pe terenul central. Tradiţia turneului englez pe iarbă prevede ca meciul campionului de anul trecut, în acest caz fiind elveţianul, să fie programat primul. Palmaresul românului în întîlnirile cu fostul lider mondial, cinci la număr, este net defavorabil: 0-5.

Celălalt reprezentant al României în proba de simplu masculin de la All Englad Club, Adrian Ungur, îl va avea ca adversar în meciul de debut pe francezul Benoit Paire, favorit 25.

Pe tabloul feminin, Sorana Cîrstea, singura româncă de pe lista capilor de serie (22), o va întîlni pe elveţianca Stefanie Voegele, în timp ce Simona Helep va juca cu Olga Govorţova, din Belarus. Irina Begu o va avea ca adversară pe Maria-Teresa Totro-Flor (Spania), Monica Niculescu o va întîlni pe germanca Mona Barthel (30), în timp ce Alexandra Cadanţu va evolua în compania austriecei Tamira Paszek (28).

Primul tur pentru români
Victor Hănescu-Roger Federer (Elv,3)
Adrian Ungur-Benoit Paire (Fra,25)
Sorana Cîrstea (22)-Stefanie Voegele (Elv)
Simona Halep-Olga Govorţova (Bls)
Irina Begu-Maria-Teresa Totro-Flor (Spa)
Monica Niculescu-Mona Barthel (Ger, 30)
Alexandra Cadanţu-Tamira Paszek (Aut, 28)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
flxn2003
flxn2003  •  22 Iunie 2013, 12:56

mirela, 4, stai jos. ne vedem la toamna!!! esti repetenta!!!! cred ca tu esti mandria jsp-ului!!

panion44
panion44  •  22 Iunie 2013, 05:34

OARE PE CE CRITERII VA ANGAJEAZA LA GSP...?AM IMPRESIA CA PRIMUL CRITERIU E SA FII ANALFABET...

ace_high
ace_high  •  22 Iunie 2013, 01:50

@mirela: invatam si noi sa scriem corect? "il va intalni in primul tur cu" , "maria teresa totro flor" in ce telenovela joaca? "All England" poate... ideea e sa si verificam ce scriem ca sa nu ne facem de ... peste tot

Vezi toate comentariile (3)
Comentează