SPORTURI  »  TENIS  »  BIANCA ANDREESCU

Dezvăluiri despre Bianca Andreescu direct din echipa jucătoarei cu origini românești: „Trebuie să evităm un nou caz Eugenie Bouchard”

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2019 12:05

Jonathan Dasnières de Veigy, cel care o reprezintă pe Bianca Andreescu, a vorbit cu ziarul francez L’Equipe despre calitățile clientei sale, dar și despre ce presupune meseria lui în acest caz concret.

A fost jucător de tenis, în 2008 a devenit profesionist, iar în 2013 s-a retras. Cel mai sus în clasamentul mondial a urcat până pe 146 în 2013, însă cei mai mulți ani și i-a petrecut în circuitul challenger, iar în turneele de Mare Șlem a ajuns până în turul al treilea al Roland Garros în 2013, la dublu.

La 26 de ani, Jonathan Dasnières de Veigy nu a avut în față prea multe variante. Mai întâi a ales-o pe cea de sparring-partner, el lucrând cu Serena Williams sau pentru echipele de Cupa Davis și Cupa Fed ale Franței. Avantajul lui: era stângaci. Apoi a luat-o pe drumul afacerilor din sport, a devenit agent pentru Octagon, una dintre cele mai cunoscute firme din domeniu. Paleta de activitate a lui Jonathan este una largă, de la reprezentarea intereselor comerciale și financiare ale tinerilor jucători de tenis, până la descoperirea și atragerea noilor talente. 

Relație intermediată 

În momentul de față clienții lui sunt Bianca Andreescu,23 WTA și 18 ani, Anett Kontaveit, 14 WTA și 23 de ani, dar și francezii Corentin Moutet,19 ani, Sean Cuenin, 15 ani, și Harold Mayot, 17 ani.

Dasnières de Veigy a ajuns să lucreze cu jucătoarea din Canada, după ce Nathalie Tauziat, cea care a colaborat pentru o perioadă de timp cu Andreescu, i-a prezentat-o. Acesta a văzut potențialul și a adus-o la Octagon pe când a avea doar 16 ani. Cu estona Kontaveit este o altă poveste, agentul i-a propus un contract, care a fost semnat la 1 ianuarie 2019, după ce lui Anett i se încheiase precedentul cu o firmă de reprezentanță concurentă.

Într-un dialog cu ziariștii de la cotidianul francez L’Equipe, agentul în vârstă de 32 de ani a vorbit despre ascensiunea Biancăi Andreescu din acest sezon „E o campioană, are acel ceva pentru a ajunge sus. În materie de tenis are toate loviturile, variază, are o mână incredibilă. Nu se teme de nimeni. Dacă e să joace contra Serenei Williams, intră pe teren convinsă că o poate învinge. Parcursul de la Auckland de la începutul sezonului a făcut-o să-și dea seama de ce este în stare. Mai trebuie să lucreze la partea fizică, să fie mai fit. Dacă nu are accidentări, Bianca nu are limite. Obiectivele noastre comune sunt foarte înalte”, a spus el.

De la Nadia la Trudeau

Totul s-a schimbat pentru jucătoarea cu origini românești după titlul cucerit la Indian Wells. „Treaba mea este să găsesc metoda corectă de a gestiona acest vârtej”, spune francezul. „Trebuie să evităm solicitările adiționale și fabricarea unei imagini care nu e conformă cu realitatea. Să ne ferim de ce s-a întâmplat în cazul lui Eugenie Bouchard, care a ajuns la 18 ani epuizată, dar Bianca are altfel de personalitate”, a explicat Jonathan Dasnières de Veigy pentru L’Equipe.

Tot el spune că: „Totuși, trebuie profitat de acest moment. Ce i s-a întâmplat e nebunesc. S-a trezit dintr-o lovitură în lumea celor mari. A primit mail-uri de la toată lumea, începând cu Nadia Comăneci și terminând cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau”.

Tânăr, având în spate experiența câștigată pe terenurile de tenis, Jonathan Dasnières de Veigy a găsit drumul bun după retragere. Este o cale pe care mulți jucători de nivel mediu o aleg. 

1.700.000 $a câștigat Bianca Andreescu din tenis

31-4este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Bianca Andreescu în acest sezon

129 de locuria urcat Bianca Andreescu în trei luni, ea începând anul pe 152 și ajungând în această săptămână pe 23

„Nu are ce să-și reproșeze”

Agentul Biancăi Andreescu a vorbit și despre momentul tensionat pe care l-a avut clienta sa cu Angelique Kerber la turneul de la Miami. La finalul partidei, jucătoarea din Germania a numit-o pe adversara sa „cea mai mare regină a dramelor”. Chiar dacă a doua zi, e a revenit și a felicitat-o pe Bianca pentru parcursul său, acel episod nu poate fi uitat ușor. „Bianca nu a avut nimic să-și reproșeze. Kerber nu a găsit altă metodă ca să-i facă rău. Da, Bianca e extravertită, dar e bine să ai emoții pe teren și să le arăți”, a concluzionat el.

Cei trei canadieni și secretele lor

Agentul a mai spus că piața pe care poate fi vândută imaginea canadiencei este una largă, mai ales că face parte din noul val al tenisului din Țara Frunzei de Arțar, alături de Denis Shapovalov, 19 ani, și Félix Auger-Aliassime, 18 ani. „Trebuie să-i vedeți, sunt geniali. Împart această aventură, își trimit mesaje și filmulețe cu mingile lor de meci. Au o mentalitate incredibilă”, a explicat Dasnières de Veigy. 

Citește și:

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
argus
argus  •  10 Aprilie 2019, 19:02

Nu ati obosit, inca, mentionand de ate ori este vorba de Bianca Andreescu ca este " ...jucătoare cu origini românești..."!? Ca-i un fel de a spune ca "originea bate conditiile de viata, de trai s.a.m.d.!? Fortand putin sintagma "cu origini..." s-ar putea sa "ne mandrim" si cu hotii, interlopii ce-s "clienti" ai politiilor (din mai toata Europa). Va sa zica, Bianca ar fi ajuns la aceleasi performante daca ar fi ramas la "originea romaneasca", unde indemnizatia pentru hrana a sportivilor a fost redusa? Unde "mai marele sportului" si-a motivat decizia prin "sportivii nu trebuie sa se ingrase" (sau: "sa fie grasi", citat din memorie). Inchei spunand ca daca ati face un sondaj printre jucatorii de tenis care fac performanta (Simona, Halep, Sorana Cirstea, Buzarnescu, Irina Begu, Monica Niculescu. Tecau, Mergea, Pavel, Hanescu, Copil s.a.) o sa vedeti ca atuul nu a fost "originea" ci investitiile facute de parinti, familie, sponsori si nu de FRT!

2161436177268348
Dan Ionescu  •  08 Aprilie 2019, 18:56

""""Bianca Andreescu, desființată de echipa jucătoarei cu origini românești: „Trebuie să evităm un nou caz Bouchard”"""".....multi din cei asa zisii "ziaristi" romani nu sunt decit niste inculti si *** care prin ceea ce scriu arata de ce poporul ala traieste in mocirla...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2161436177268348
Dan Ionescu  •  08 Aprilie 2019, 18:51
Postat de bazinga pe 07 Aprilie 2019, 13:37

HA!HA!Trebuie sa se mai nasca de 100 de ori ca sa arate ca Bouchard!Andreeasca e nasoala cu spume,sa fim seriosi!Bouchard e o babe!

*** *** *** *** *** *** , ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează