SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

Dezvăluiri de impact ale lui Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep: „A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin”

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2024 22:55 / Actualizat marti, 12 martie 2024 05:20

Avocatul american al Simonei Halep, Howard Jacobs, a oferit detalii interesante și revelatoare despre meandrele celor două procese în care a asistat-o pe româncă, cel de la Sport Resolutions și cel de la TAS. El a vorbit despre insistența ITIA de a crea un caz de dopaj sanguin și a dezvăluit că românca a menționat suplimentul pe formularul doping sub numele de „băutură Schinoussa”.

Într-un interviu pentru Sports Illustrated, realizat de Jon Wertheim, cunoscut jurnalist de tenis, Jacobs a descris pe scurt ce s-a întâmplat în următorii termeni: „E dificil de spus. Am considerat de la început că partea cu pașaportul biologic nu a fost deloc fundamentată. Nu am înțeles deloc acel caz.

Apoi, cu Roxadustatul, în mod normal le dai autorităților dovezi că există contaminare și ori accepți sancțiunea, ori o contești. Dar nu poți să ajungi la un asemenea caz”.

Simona Halep, gata de revenirea pe teren! A plecat spre Miami: „Parcă nici nu mai știam ce să pun în bagaj”
WTA MIAMI
Simona Halep, gata de revenirea pe teren! A plecat spre Miami: „Parcă nici nu mai știam ce să pun în bagaj”

Invitat să detalieze, a explicat că „nu cred că am avut ceva atât de ciudat ca acesta... în care ei să se lupte până la limită și apoi să vină cu acuzația de dopaj sanguin.

Cazul a devenit super, supercomplicat. Nu-mi pot imagina câți bani au cheltuit pentru a-l instrumenta”, a spus Jacobs referindu-se la ITIA.

Dezvăluiri de impact ale lui Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep: „A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin”
Howard L. Jacobs // sursă foto: athleteslawyer.com

2 milioane de dolari cheltuiți de ITIA pe experți și avocați!

În cele din urmă, a făcut o estimare de măcar 2 milioane de dolari „pentru că au avut atât de mulți experți și atât de mulți avocați și totul a fost combătut”.

Lui Jacobs eroarea procedurală cea mai iritantă i s-a părut aceea că „a existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin, apoi pentru a crea o poveste care să aibă sens... (...).

Multe probe despre care au spus că sunt dovadă de dopaj de sânge erau, de fapt, din perioada în care a avut intervenția chirurgicală la nas și chiar de după. În esență, se dopa sanguin în timp ce se opera și anunțase că nu mai joacă până la finalul anului? Este absurd!

Au pictat această poveste ca să pară un caz evident de dopaj în tenis. Și nu a fost. Nici pe departe”, a subliniat avocatul.

Simona a avut voința de a lupta de la început și nu a dat înapoi în niciun moment. Au fost, cu siguranță, momente dificile. Când a primit decizia de 4 ani a fost ceva devastator. Dar nu s-a gândit niciodată să se oprească – Howard Jacobs

S-a ajuns apoi la discuția despre faptul că Simona nu a menționat suplimentul în formularul doping, iar aici Howard Jacobs aduce precizări uimitoare. „Ei bine, nu e adevărat! Pe formular scrie băutură Schinoussa, dar nu există o asemenea băutură pentru recuperare. Produsele Schinoussa erau amestecate într-un blender”, a spus Jacobs.

Wertheim a insistat, iar avocatul a repetat că Halep a scris „băutură de recuperare Schinoussa”, care era compusă din două produse ale firmei, unul dintre ele fiind suplimentul Keto MCT.

Jacobs a vorbit apoi despre faptul că de mult timp, peste 20 de ani, a reprezentat sportivi care au dat în judecată companii care produc suplimente alimentare. „De obicei, contaminările nu sunt intenționate, este vorba despre materialul brut care vine din China și pentru care lipsesc controalele de calitate”.

De ce nu e pedepsit și antrenorul? „Răspunsul ușor este că așa sunt regulile”

Avocatul a fost întrebat și despre faptul că un sportiv este pedepsit, dar antrenorul care îl încurajează să ia suplimentul nu primește nicio sancțiune. „Răspunsul ușor este că așa sunt regulile, exceptând cazul în care un antrenor îi dă cu bună știință sportivului o substanță interzisă, ceea ce nu este nici pe departe cazul aici”, a precizat Jacobs.

Dezvăluiri de impact ale lui Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep: „A existat un efort concertat pentru a crea cazul de dopaj sanguin”
Simona Halep, în dialog cu Patrick Mouratoglou / FOTO: Imago

„Dar doar pentru că i-a administrat un supliment care s-a dovedit contaminat? Regulile nu menționează pedepse pentru așa ceva. Ar trebui? Nu știu. Dacă ar fi, probabil că antrenorii nu ar mai ajunge să recomande suplimente sportivilor”.

În final, Jacobs spune că el, personal, nu ar lua suplimente. „Când am început să dau în judecată companii de suplimente încă eram sportiv competitiv și luam și eu. M-am oprit pentru că m-am simțit ca un ipocrit. Și nici nu simțeam vreo diferență. E marketing”.

Citește și:

Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi
SIMONA HALEP
Simona Halep, antipatizată de rivalele din circuitul WTA? Detaliul remarcat de jurnaliștii englezi
Nemulțumiri legate de revenirea atât de rapidă a Simonei Halep: „Nu am nimic cu ea, dar a fost suspendată nouă luni”
reacție
Nemulțumiri legate de revenirea atât de rapidă a Simonei Halep: „Nu am nimic cu ea, dar a fost suspendată nouă luni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
Raluca_a
Raluca_a  •  14 Martie 2024, 11:43

“Presa românească și internațională a remarcat faptul că teoria contaminării unui supliment de colagen a apărut târziu în declarațiile sportivei către ITIA. Halep nu a declarat în obișnuitele declarații pe care le fac sportivii că a luat colagen. Simona nu a pomenit în formularul doping din 29 august 2022 că a luat cele trei suplimente recomandate de fizioterapeuta. Printre ele era și colagenul.A durat 8 luni până când Keto MCT a apărut în declarațiile către ITIA ale Simonei și echipei ei de la Academia Mouratoglou. După apariția primei versiuni a acestui articol, Bogdan Stoica, avocatul Simonei, a transmis ziarului că e adevărat că aceasta nu a declarat ca a luat suplimentul", preluare GSP. Dupa ce a discrediat ITIA un an si jumatate acum vine cu o noua minciuna si sustine cu tupeu ca a declarat suplimentul in fisa probei de urina. Asta dupa ce aproape 2 ani nu a spus acest lucru, iar la procesul tinut la tribunalul Sport Resolution avocatul ei NU A CONTESTAT faptul ca suplimentul NU a fost declarat.De 2 zile avocatul lui Halep intoxica presa si opinia publica cu aceasta minciuna grosolana, ca suplimentul a fost declarat. Stim toti cum luni de zile atat jurnalisti cat si persoane publice au incercat sa-i gaseasca scuze lui Halep si s-au speculat un milion de posibilitati de contaminare de la carne, la salate si alte nimicuri.Povestea suplimentului a aparut foarte tarziu, iar in motivarea data de tribunalul Sport Resolution, care I-a dat suspendare 4 ani, scrie clar c

dandana
dandana  •  14 Martie 2024, 05:00

Eu cred ca și Simona a fost vinovată. Este dependență de băuturile astea, și dacă vrea să mai joace,, bai trebuie sa lase aceste băuturi. Într-o zi va nimeri altul contaminat și nimeni nu o va mai scăpa vreodată. Eu cred că o vor găsi din nou cu substanțe ilegale. Ea este dependență de aceste produse, și eu cred ca ar trebui sa bea apă, nu toate *** Mănâncă un măr, o banană dacă vrei vitamine. Nu mai băga în tine toate chimicalele. Concluzia este ca Simona este vizată și va fi prinsa și a 2-a oară.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  12 Martie 2024, 23:44
Postat de VanBasten2000 pe 11 Martie 2024, 23:55

:)))))))))) Stii ca gluma asta 99% dintre enoriasi nu o prind.

Ah, poate la tine in congregație. La noi, la ăștia supărații, se prind cam 12-16%. Duminica merge pana spre 18, mai ales dacă da si cafea free.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează