SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FED Cup se schimbă radical » Totul despre noul format al competiției + noul obiectiv în lipsa lui Halep

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2019 10:06

FED CUP SE SCHIMBĂ // Din 2020, competiția pe echipe a tenisului feminin va avea un nou format, cu o finală de 12 echipe disputată în aprilie, pe zgură, la Budapesta.

Cupa Davis se va disputa anul acesta pentru prima dată cu un turneu final la care participă 18 de echipe, găzduit de Caja Magica din Madrid. O schimbare față de formatul tradițional care a stârnit discuții aprinse, dar care a fost adoptată mai ales datorită injecției de capital venite în urma asocierii cu firma Kosmos. Cupa Fed urmează aceeași cale începând cu sezonul viitor, a anunțat ieri federația internațională.

„World Cup of Tennis”, Cupa Mondială a Tenisului, se va numi noua schemă de desfășurare, care ia locul Grupei Mondiale I și II. Numărul echipelor participante se mărește de la 8 la 20, iar acestea se vor întrece pentru a deveni campioane. 12 națiuni se vor califica pentru Fed Cup Finals – un turneu programat pentru 14-19 aprilie, la Budapesta, pe zgură.

În faza preliminară, care include 16 formații reprezentative, acestea vor concura pentru cele 8 locuri în finală. Calificările sunt programate între 7 și 8 februarie, în formatul clasic, cu un maximum de cinci meciuri disputate acasă sau în deplasare. Echipele care depășesc runda se vor alătura finalistelor din anul precedent, 2019, Australia și Franța, țării gazdă, Ungaria, și unei națiuni beneficiare de wild card, care va fi anunțată mai târziu.

România, semifinalistă anul acesta după o pauză de 46 de ani, va fi între cele 16 formații din calificări. În finală, 16 echipe vor fi împărțite în patru grupe de câte trei, urmate de semifinale și finală. Iar înfruntările vor consta din trei meciuri, două de simplu și unu de dublu. 

18.000.000 $e totalul premiilor pentru turneul final, 12 milioane mergând spre jucătoare și 6 spre federațiile naționale

Națiunile care vor lua parte la calificări

Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Elveția, Germania, Japonia, Kazahstan, Letonia, Marea Britanie, ROMÂNIA, Rusia,, Slovacia, Spania, SUA

Din nou obiectiv

Simona Halep a citat pentru acesta cucerirea Cupei Fed drept una dintre țintele carierei. Echipa României a ajuns în semifinale, unde a cedat la limită în fața Franței, la Rouen, 2-3. Cu formatul schimbat, trofeul poate să fie în continuare un obiectiv pentru cea mai bună jucătoare română din istorie. Perioada, luna aprilie, este una convenabilă pentru Simona, la fel suprafața, zgură în sală, în Arena Laszlo Papp. Alături de Jocurile Olimpice de la Tokyo, Cupa Fed va fi în planul româncei pentru 2020. 

Vezi și: 

Angelique Kerber, după ce a învins-o pe Simona Halep la Eastbourne: „Știam de ce am nevoie pentru a câștiga”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  28 Iunie 2019, 15:49

Ce porcarie , cu tara gazda calificata direct , chiar daca n-are tenis. nici o jucatoare de top n-ar trebui sa participe la gainaria asta de competitie!!!

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  28 Iunie 2019, 13:24

Greșit e titlul: ”noul obiectiv în lipsa lui Halep”.În articol nu se pomenește nica de lipsa lui Halep.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  28 Iunie 2019, 13:23

16 echipe participă în faza preliminară, din care rezultă 8. Acestea 8, plus finalistele, țara gazdă plus un Wild Card fac 12 (4X3). E grea muftimuftica?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează