SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Din premieră în premieră » Performanţe pe bandă bifate de Irina Begu în Australia. Urmează Eugenie Bouchard

Irina Begu va primi un cec de 109.250 de dolari pentru calificarea în
Irina Begu va primi un cec de 109.250 de dolari pentru calificarea în "optimi"

Articol de - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 22:15

Românca a trecut de Carina Witthoeft cu 6-4, 6-4 şi are o confruntare de foc în turul următor, unde o întîlneşte pe Eugenie Bouchard.

Irina trăieşte una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei sale. După ce a încheiat anul cu o finală la Moscova, pe acesta l-a deschis cu cea mai bună performanţă în turneele de Mare Şlem. După turul al treilea, ieri a venit calificarea în optimi de finală. A fost 6-4, 6-4 cu Carina Witthoeft.

La fel ca în partida precedentă, la final, Irina şi-a acoperit faţa cu palmele, izolîndu-se un pic de spectatori şi de tot zgomotul pentru a savura mai mult bucuria. Parcă nu-i vine să creadă că a ajuns pînă aici. Ea care în 2013 nici nu se putea pieptăna din cauza durerilor la umăr, dar să se mai gîndească la tenis!

Însă tot tenisul e cel care a răsplătit-o pentru că a avut răbdare, pentru că a acceptat că trebuia să o ia de la capăt, să urce pe drumul acesta nemilos al ierarhiei mondiale.

Da, Irina, poţi să crezi! Eşti pentru prima oară în a doua săptămînă a unui turneu de Mare Şlem. Meciurile pe care le-a cîştigat i-au dat încredere.

"Acum, că am făcut prima mea finală la un turneu Premier, am prins încredere, ştiu că pot să bat jucătoare de top, am ajuns la un alt nivel, pot să sper şi la rezultate mai mari. Nu puteam să mă gîndesc la o semifinală sau la un sfert de finală de Mare Şlem atît timp cît nu bifasem alte rezulate la turnee mai micuţe", spunea Irina la finalul lui 2014.

Acum nu doar că speră, ci e foarte aproape de un sfert de finală la un turneu de Grand Slam. Îi mai trebuie o singură victorie. Uşor de zis, mai ales că în meciul următor, duminică, Irina se duelează cu Eugenie Bouchard, 7 WTA. Însă a mai învins o jucătoare de Top 10 la Melbourne şi totul e posibil.

Adversară - Eugenie Bouchard
Canadianca în vîrstă de 20 de ani a avut un sezon incredibil în 2014. A ajuns cel puţin pînă în semifinale la primele trei turnee de Mare Şlem ale anului, iar pe final a jucat la Turneul Campioanelor. A intrat în Top 10 şi e una dintre cel mai bine cotate jucătoare la ora actuală. Are un singur turneu cîştigat, la Nurnberg.

"Nu o cunosc prea bine pe Begu. O să vorbesc un pic cu antrenorul meu despre ea, dar o să lucrez la nişte chestii la antrenamente, dar doar pentru mine", a spus ea.

Irina e foarte încrezătoare înainte de meciul cu canadianca. "Am o şansă foarte bună, am cu ce să o bat. Important e să-mi fac jocul meu, să încerc eu să conduc jocul cît mai mult", a spus Begu la DigiSport.

După 18 ani
Halep şi Begu s-au calificat amîndouă în optimi de finală. România nu mai avusese  două jucătoare în a doua săptămînă a unui turneu de Mare Şlem din 1997. Atunci, Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir au reuşit acest lucru la Australian Open şi Roland Garos. Atunci, la Melbourne, Dragomir s-a oprit în optimi, iar Spîrlea în sferturi, pe cînd la Roland Garros a fost exact invers.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
alexbarosanu
alexbarosanu  •  24 Ianuarie 2015, 11:45

bouchard bate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează