SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Dinara Safina, reacție la aproape un an de la conflictul dintre Serena Williams și arbitrul Carlos Ramos: „Am cedat la un moment dat!”

Dinara Safina și Serena Williams Foto: Guliver/GettyImages
Dinara Safina și Serena Williams Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 06 august 2019 15:42

Rusoaica Dinara Safina (33 de ani), fost lider mondial, îi dă dreptate Serenei Williams (37 de ani, 10 WTA) în disputa avută cu arbitrul Carlos Ramos la US Open 2018. 

A trecut aproape un an de la finala cu scandal dintre Naomi Osaka și Serena Williams, încheiată cu victoria niponei, scor 2-6, 4-6, când jucătoarea din America a fost depunctată după un schimb dur de replici cu arbitrul. Reacțiile continuă să curgă, ambele tabere având susținători puternici.

„În mare parte sunt de acord cu Serena. Avem dreptul să spunem ceea ce credem chiar dacă suntem femei! Cei care spun însă că suntem mai puternice decât bărbații greșesc.

Carlos Ramos a fost dintotdeauna un arbitru sever și dificil. Nu e deloc prietenos. A condus multe meciuri de-ale mele. Când încercam să discut cu cu el, pierdeam de fiecare dată disputa. Am cedat la un moment dat.

Pe Serena chiar o înțeleg. Într-o finală există multe emoții, ești la finalul a două săptămâni obositoare, ai dorința de a câștiga. Se întâmplă astfel de lucruri”, a declarat Safina, citată de tennisworld.usa.

Safina, lider mondial fără Mare Șlem

Dinara Safina are un palmares remarcabil. Rusoaica a atins cea mai înaltă poziție a clasamentului mondial în aprilie 2009. Safina a jucat două finale la Roland Garros (2008 și 2009), una la Australian Open (2009), și a atins faza semifinalelor la celelalte două turnee de Mare Șlem.

Mai are în palmares o medalie de argint la Jocurile Olimpice din 2008, un triumf în Fed Cup cu naționala Rusiei, în 2005, și o victorie în proba de dublu de la US Open, în 2007.

Vezi și: 

Maria Sharapova a pierdut în primul tur la Rogers Cup, dar primește o invitație onorantă » O înlocuiește pe Serena Williams la Greenbrier Champions Tennis Classic

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează