SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Djokovic l-a învins pe Thiem în meciul inaugural de la Turneul Campionilor, sub privirile lui Pique și Mourinho

Foto: Guliver / Getty Images
Foto: Guliver / Getty Images

Articol de Tudor GecuiJURNALISPORT - Publicat duminica, 13 noiembrie 2016 22:37

Novak Djokovic (29 ani) s-a văzut câștigător în fața lui Dominic Thiem (23 ani) la capătul unui meci pe care a fost nevoit să îl intoarcă de la scorul de 1-0 la seturi pentru austriac, scor 6-7 (10), 6-0, 6-2.

Sârbul începe astfel cursa de detronare a lui Andy Murray din postura de lider al clasamentului ATP, poziție pe care a pierdut-o în fața scoțianului lunea trecută.

Pentru a reuși acest lucru, câștigătorul din ultimii patru ani de la Turneul Campionilor va fi nevoit să își păstreze titlul la finalul săptămânii viitoare.

Tenisul prestat de sârb în meciul de deschidere al grupei Ivan Lendl nu a fost unul foarte încurajator, locul doi mondial pierzând primul set după o oră și nouă minute de joc la tie-break în fața mai slabului cotat număr nouă ATP, Dominic Thiem. Acesta a reprezentat, de altfel, și singurul set câștigat de austriac în fața lui "Nole" în cele patru meciuri disputate până în momentul de față.

A fost și un adevărat moment de mândrie, deoarece din tribune îl urmărea nimeni altul decât fostul manager al echipei sale preferate, Chelsea, Jose Mourinho.

Actualul manager al celor de la Manchester United nu a fost singura personalitate din fotbal prezentă la meciul de deschidere al turneului. Fundașul central al Barcelonei și al naționalei Spaniei, Gerard Pique, care nu face parte momentan din lotul selecționatei "Roja" din cauza unei accidentări, a urmărit, de asemenea, meciul din tribunele arenei O2.

Djokovici s-a arătat frustrat, lovind o minge spre echipa lui tehnică aflată pe partea opusă a terenului, dar acesta a fost, poate, un factor motivant, deoarece a reușit să își adjudece al doilea set al meciului în doar 23 de minute, fără a-i da șansa adeversarului de a câștiga vreun game.

Tenisul bun prestat de fostul număr unu mondial a continuat și în setul trei, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-2 după 33 de minute de joc.

Pentru Djokovic este momentul în care poate demonstra că a trecut peste vizibila scădere de formă care a succedat triumfului din luna iunie pe zgura de la Roland Garros.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Citește și:

UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Cum poate arăta FCSB în preliminariile Ligii Campionilor » Două variante de echipă: realistă și SF
Superliga
Cum poate arăta FCSB în preliminariile Ligii Campionilor » Două variante de echipă: realistă și SF
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă
Liga 2
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează