SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Djokovic, la prima apariție publică după descalificarea de la US Open: „A fost ceva total neașteptat și neintenționat”

Novak Djokovic, descalificat de la US Open
Novak Djokovic, descalificat de la US Open

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 16:52 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 18:00

Novak Djokovic (33 de ani, nr. 1 ATP) a avut prima apariție publică de când a fost descalificat de la US Open, deoarece a lovit involuntar un arbitru de linie.

Sârbul participă zilele acestea la turneul ATP de la Roma, care se va termina pe data de 20 septembrie. La prima conferință de presă la care a luat parte înaintea începerii turneului, sportivul și-a exprimat din nou regretul față de cele întâmplate la US Open.

"Mi-a părut foarte rău pentru șocul pe care i l-am produs. A fost ceva total neașteptat și neintenționat, însă, atunci când lovești mingea așa, sunt șanse să lovești pe cineva de pe teren. Am acceptat ce s-a întâmplat și am mers mai departe. Sigur, nu am uitat, nu cred că voi uita vreodată ce s-a întâmplat. A fost un șoc să închei astfel US Open. Nu cred că voi avea mari probleme la revenirea în circuit și sunt încrezător că voi evolua bine. Este foarte bine că revin la un turneu la 7-10 zile după ce s-a întâmplat. Simt că voi depăși mai repede momentul dacă mă întorc mai devreme în competiție. Sper la ce e mai bun"
- Novak Djokovic

Sancționat după descalificare

În urma loviturii involuntare aplicate arbitrului de linie, Laura Clark, tenismenul a trebuit să suporte o serie de consecințe care nu sunt deloc pe placul lui.

Nole a pierdut toate cele 180 de puncte acumulate la această ediție a US Open și i-a fost retrasă toată suma care i se cuvenea pentru parcursul de la Flushing Meadows. Pentru comportament neprofesionist, ATP a decis că merită o amendă de 10.000 de dolari. Totodată, Djokovic a plecat fără sa meargă la conferința de presă, fapt care l-a costat încă 7.500 de dolari.

Sârbul speră să câștige turneul de la Roma pentru nu avea emoții în privința pierderii primei poziții în clasamentul ATP.

Citește și alte știri din tenis:

Bouchard, în lacrimi după înfrângerea cu Patricia Țig! Ce poză a postat imediat dupa finală

Dominic Thiem - Alexander Zverev 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 / Eroic! Thiem câștigă titlul la US Open, după un set decisiv interzis cardiacilor!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează