SPORTURI  »  TENIS  »  PUTIN

Doar 90.000!

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

Deşi a primit 200.000 de euro de la buget, FRT a cheltuit pentru Cupa Davis mai puţin de jumătate!

Scandalul banilor de la Cupa Davis a continuat şi la conferinţa de presă pe care FRT a organizat-o ieri. Cheltuielile pentru întîlnirea dintre România şi Franţa de la Sibiu s-au ridicat la 324.000 de euro, aşa cum au afirmat oficialii federaţiei, din care însă doar pentru 90.000 de euro există facturi. Un bilanţ final nu a fost încă definitivat.

Pierduţi în birocraţie
Procedura pe care Dumitru Hărădau a invocat-o cuprinde următorii paşi: actele trebuie să treacă prin contabilitatea FRT, apoi se vor duce la ANS şi după aceea se va face şi un audit. Directorul general a ţinut să precizeze că banii care erau specificaţi în devizul estimativ şi care au fost acordaţi printr-o hotărîre de Guvern au fost din bugetul pe 2008 al federaţiei. Diferenţa care va rezulta în urma decontului se va întoarce la tenis, susţine Hărădău, însă acest lucru va fi posibil doar printr-o hotărîre a ANS, fiindcă banii au fost deblocaţi de la buget cu o destinaţie clară. "Este adevărat ca a fost aprobată, prin Hotărîre de Guvern, suma de două sute de mii de euro pentru organizarea întîlnirii de Cupă Davis România-Franţa, dar noi nu am avut efectiv aceşti bani. Ei existau, ştiam că îi vom primi, pe baza unor facturi de decont, dar nu-i aveam propriu-zis", a spus Mircea Pascu, fostul preşedinte al FRF şi al clubului de fotbal Rapid, care s-a prezentat drept "consilier în cadrul federaţiei de tenis". Pascu a intervenit pentru a-l sprijini pe Hărădău, cînd acesta a intrat în pană de argumente.

O mare parte din cei 324.000 de euro a fost furnizată de către Aurel Munteanu. Directorul general al FRT nu ştia ieri dacă banii pe care i-a pus Munteanu la organizarea întînirii de la Sibiu i-au fost daţi sau nu sibianului din bugetul FRT, însă omul de afaceri anunţase de săptămîna trecută că nu intenţionează să primească nimic, el asigurînd cazarea şi masa gratis pentru jucători şi membrii staff-urilor.

"Aveam nevoie de bani!"

În privinţa terenului, care în deviz era trecut că ar costa 37.000 de euro, cînd, de fapt, el a fos 25.000, Hărădău a spus că devizul a fost făcut în luna noiembrie şi că de atunci el s-a plimbat între ANS şi Guvern şi că nu au putut fi operate schimbări, chiar dacă se ştia că el va costa mai puţin cu 12.000 de euro. Imediat însă Hărădău s-a contrazis: "Oricum nu-l modificam fiindcă aveam nevoie de bani!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
 •  18 Februarie 2008, 10:33

s-au cheltuit numai 90.000 pentru ca si-a virit diavolul (a se citi "presa") coada si astfel s-a dat peste cap bunatate de smen!

 •  16 Februarie 2008, 23:49

Si`n timpul asta..cat noi ne certam (presa vs. federatie..federatie vs. bani pulbici..hotii din tenisul romanesc vs. performanta) .. o stea a tenisului se naste. Un pusti de 19 ani din Japonia venit din calificari a ajuns in finala la Delray unde il va infrunta pe Blake. Sunt curios domnul Segarceanu..va mai doriti Japonia la baraj (sa nu uitam ca Hanescu a zis pas turneului si a jucat doar la dublu) ?

 •  16 Februarie 2008, 10:45

Vai de noi, fetelor, totul merge rau in Rominia!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează