SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Dominika Cibulkova joacă finala! Nici Agnieszka Radwanska nu a reuşit să îi ia mai mult de 3 gameuri

Dominika Cibulkova, foto: reuters +2   FOTO
Dominika Cibulkova, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 23 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 23 ianuarie 2014 10:42

Slovaca Dominika Cibulkova, cea care a eliminat-o în sferturi pe Simona Halep, va disputa finala ediţiei 2014 a Australian Open în compania chinezoaicei Na Li.

Cibulkova a avut din nou un meci uşor, de data aceasta în semifinala contra polonezei Agnieszka Radwanska, învingînd cu 6-1,  6-2, în timp ce Na Li a trecut de revelaţia turneului, canadianca Eugenie Bouchard, cu 6-2, 6-4.

Dominika Cibulkova, 24 de ani, este la prima finală de Mare Şlem din carieră, după ce a mai disputat o semifinală în 2009, la Roland Garros. Acolo a fost eliminată de Dinara Safina, iar Cibulkova şi-a învăţat lecţia şi nu a mai lăsat garda jos contra Radwanskăi, favorita numărul 5 a competiţiei.

Profitînd de oboseala acumulată de Radwanska după victoria în 3 seturi cu Viktoria Azarenka, foarte atentă la cum îşi construieşte punctele, Cibulkova nu a avut nici o problemă în a-şi achiziţiona biletele pentru finala de sîmbătă dimineaţă. La fel ca în meciul cu Simona, nu a cedat decît 3 gameuri. (VIDEO aici ai ultimul punct al partidei)

De cealaltă parte, Na Li, finalistă în 2011 şi 2013 în turneul de la Antipozi, a abordat cu precauţie meciul contra canadiencei Eugenie Bouchard. În vîrstă de 31 de ani, Na Li a luat-o tare pe tînăra sa adversara şi a dus la 5-0 scorul în primul set, înainte ca o mică ezitare să îi acorde două gameuri canadiencei.

A urmat un set 2 fără istoric, iar chinezoaica speră să mai cîştige un meci şi să obţină cel de-al doilea turneu de Mare Şlem din carieră, după victoria de la Roland Garros 2011.

În cele 4 întîlniri pe care le-au avut pînă acum, Na Li a dominat-o pe Cibulkova şi s-a impus de fiecare dată. Ultima oară, pe hardul de la Toronto, în august 2013, atunci cînd chinezoaica s-a impus în două seturi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
gabrielaj
gabrielaj  •  23 Ianuarie 2014, 20:41

Castiga Dominika e intr-o forma exceptionalà nu are chinezoaica energie sa o bata.

neko00
neko00  •  23 Ianuarie 2014, 15:01

De specificat faptul ca Radwanska a jucat la fel de prost ca Halep, ambele isi pot motiva acest joc prin faptul ca inainte de meciurile cu Cibulkova au avut meciuri dificile de 3 seturi cu Azarenka, respectiv Jankovic. Oboseala mentala si-a spus cuvantul. La Halep a fost vorba si de o presiune uriasa, pusa atat de asteptarile mari din Romania cat si de faptul ca era pentru prima data in faza asta. Si la Radwanska s-a pus o presiune, a fost cea mai mare sansa a sa sa castige un turneu de GS, de pana acum. Chiar daca a mai ajuns in faza finala, acum ar fi avut cele mai mari sanse. Insa meciul cu Azarenka a contat mult, psihic, fizic.

neko00
neko00  •  23 Ianuarie 2014, 14:56

Li Na cred ca va castiga al doilea titlu de GS. Desi Cibulkova e o jucatoare incomoda, insa Na prea puternica sa piarda in momentul de fata.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează