SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MIAMI

FOTO+VIDEO O îmbrățișare mai presus de trofeu » Drama prin care a trecut antrenorul lui Carlos Alcaraz + două momente emoționante petrecute la Miami

Alcaraz și Juan Carlos Ferrero, îmbrățișați la finalul meciului / Captură Tennis TV +5   FOTO
Alcaraz și Juan Carlos Ferrero, îmbrățișați la finalul meciului / Captură Tennis TV

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2022 17:05 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 00:31

O imagine emoționantă a pus, duminică seara, și mai multă semnificație peste titlul cucerit de Carlos Alcaraz la Miami. Antrenorul său, Juan Carlos Ferrero, a fost primul care și-a felicitat elevul, pe care l-a îmbrățișat printre lacrimi în loja de pe „Hard Rock Stadium”.

Un mix puternic de emoții a experimentat fostul mare jucător Juan Carlos Ferrero în ultimele zile. Între Indian Wells și Miami, „Juanki” a primit o veste tragică. Tatăl său, Eduardo, a încetat subit din viață, la vârsta de 79 de ani

El fusese cel care l-a îndrumat pe Juan Carlos către tenis, cel care-și lua zilnic fiul cu mașina pentru a-l duce din regiunea natală Onteniente în Villena, acolo unde băiatul său se antrena sub îndrumarea lui Antonio Martínez Cascales.

O îmbrățișare mai presus de trofeu » Drama prin care a trecut antrenorul lui Carlos Alcaraz + două momente emoționante petrecute la Miami
Juan Carlos Ferrero și tatăl său, în 2011 / Sursă foto: Imago Images

Juan Carlos Ferrero, din Miami la înmormântarea tatălui

Dispariția subită a lui Eduardo Ferrero a venit la doar câteva săptămâni după ce acesta asistase, la Marbella, la confruntarea din Cupa Davis dintre Spania și România. Cea care a consfințit debutul lui Carlos Alcaraz în echipa de Cupa Davis a ibericilor.

Cumplita veste l-a obligat pe Juan Carlos Ferrero să părăsească Statele Unite pentru a se întoarce în Spania și a participa la înmormântarea părintelui său. Rămas fără antrenor, tânărul Alcaraz a fost acompaniat la Miami de către agentul său, Albert Molina, și de Samuel Lopez, antrenorul lui Pablo Carreno Busta.

La Miami, Alcaraz a legat victorie după victorie, fiecare succes fiindu-i dedicat, în stilul propriu, tatălui antrenorului său. 

+1 FOTO
Puștiul Carlos Alcaraz a scris istorie în finala Miami Open! » A doborât recordul lui Djokovic
MIAMI OPEN
Puștiul Carlos Alcaraz a scris istorie în finala Miami Open! » A doborât recordul lui Djokovic

Surpriză pentru Alcaraz: Ferrero s-a întors la Miami în ziua finalei

Însă Juan Carlos Ferrero, îndurerat și la mii de kilometri distanță, s-a gândit să nu-l lase singur pe Carlos înainte de cel mai important meci al carierei. 

În ziua finalei cu Casper Ruud, echipa spaniolului a filmat un moment de mare încărcătură emoțională: Fără să-l anunțe pe Alcaraz, Juan Carlos Ferrero și-a făcut apariția la Miami. Bucuria a fost de nedescris pentru puștiul de 18 ani, care a sărit de pe canapea pentru a-și îmbrățișa antrenorul și mentorul.

Evident, venirea lui Juan Carlos la Miami a fost o surpriză incredibilă. Nu mă așteptam deloc să vină. Deja mă gândeam să vorbesc cu el la telefon înainte de finală, să văd ce are de spus. Consider că, odată cu surpriza pe care mi-a făcut-o, eu câștigasem deja. 

- Carlos Alcaraz, conform Marca

Îmbrățișarea avea să se repete câteva ore mai târziu, la puțin timp după ultimul punct al finalei. Într-o altă ipostază de maximă intensitate, Alcaraz a urcat în lojă, unde s-a „refugiat” în brațele lui „Juanki”. Copleșit, Ferrero a dat frâu liber lacrimilor, moment aplaudat la scenă deschisă de publicul din arenă.

Juan Carlos Ferrero, despre progresul lui Alcaraz: „Să-l lăsăm să joace!”

După finală, Juan Carlos Ferrero (42 de ani) a vorbit despre progresul lui Carlos Alcaraz și despre așteptările pe care, inevitabil, lumea tenisului le are de la el în perioada următoare.

„Să lăsăm lucrurile să curgă de la sine. Cred că e foarte greu să facem o predicție despre ce se poate întâmpla cu el în perioada următoare, e foarte greu de spus. Să-l lăsăm să joace!

Cred că e capabil să aibă un sezon grozav, sper că turneele de Grand Slam vor fi, poate, următorul pas pentru el. Bineînțeles, trebuie să se antreneze la fel în continuare, să rămână concentrat pe ce are de făcut. Cred că acum ar fi foarte ușor să-și piardă concentrarea, va fi foarte distras după acest succes. 

Așa că echipa va face o bulă în jurul lui și-l va lăsa să stea calm câteva zile. Apoi trebuie să se întoarcă la ritmul obișnuit, să meargă la Monte-Carlo și să încerce să dea ce are mai bun”, a spus Juan Carlos Ferrero, după triumful lui Carlos din Florida.

+1 FOTO
  • Prima pagină din Marca, după victoria lui Alcaraz de la Miami

Juan Carlos Ferrero, fost lider mondial timp de opt săptămâni, s-a numărat printre jucătorii de top ai Spaniei de la începuturile anilor 2000. A câștigat 16 titluri, printre care și Roland Garros, în 2003. A mai jucat o finală la US Open și s-a impus de trei ori Cupa Davis alături de Spania.

VIDEO Momente spectaculoase din cariera lui Juan Carlos Ferrero

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Puștiul Carlos Alcaraz a scris istorie în finala Miami Open! » A doborât recordul lui Djokovic

VIDEO „E începutul unei mari rivalități” » Iga Swiatek, discurs de mare campioană după titlul de la Miami: „Nici nu visam la așa ceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ioan1964
ioan1964  •  04 Aprilie 2022, 17:50

Mai bine scrieți de meciul UTA_rapid de sâmbătă 09.o4.2o22!Sigur va fi un stadion sold ouț! Mutu cred ca va înregistra prima înfrângere la timona rapidului! HAI UȚĂ, UTA, UTA, UTA, UTA, UTA, UTA!

ioan1964
ioan1964  •  04 Aprilie 2022, 17:46

Mai lăsați circul asta cu prodanca este un ziar de fotbal nu de can-can! HAIDE UTA!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează