SPORTURI  »  TENIS  »  EVENIMENT

Dubla campioană de Grand Slam și antrenorul ei s-au căsătorit » Erau logodiți din vara lui 2022

Petra Kvitova și Jiri Vanek
Petra Kvitova și Jiri Vanek

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 20:15 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 20:15

Petra Kvitova, 33 de ani, fost număr 2 WTA și de două ori învingătoare la Wimbledon, s-a căsătorit cu Jiri Vanek, 45 de ani, cu care colaborează profesional din 2016. Acum 3 ani ei au transferat relația și în plan personal

Jucătoarea cehă a anunțat simplu, printr-o imagine postată pe rețelele sociale, că a ajuns la altar împreună cu antrenorul ei. „Mr and Mrs" a scris ea, adăugând data, 22.07.2023. Petra Kvitova și Jiri Vanek zâmbesc fericiți, având pe fundal un peisaj idilic. Cei doi s-au căsătorit în Republica Cehă, în resortul Oblik, în zona deluroasă din Boemia Centrală.

Mesajele de felicitare s-au înnodat rapid, începând cu liderul mondial, Iga Swiatek, apoi legendara Billia Jean King, dar și Angelique Kerber, Kiki Bertens, Elena Vesnina, Carla Suarez Navarro, Barbora Strycova, Magdalena Rybarikova, Stefanie Voegele.

Un an de logodnă

Petra primise inelul de logodnă anul trecut, tot în luna iulie. S-a întâmplat la Wimbledon, acolo unde cehoaica a cucerit cele două trofee de Mare Șlem ale ei, în 2011 și 2014, iar în imaginea postată pe Twitter poartă aceeași rochie verde cu care a apărut la ceremonia de aniversare a centenarului Terenului Central de la All England Club.

Petra și antrenorul ei, fostul jucător Jiri Vanek, s-au apropiat sentimental în urmă cu patru ani. Își începuseră colaborarea profesională în 2016, după ce fostul număr 2 mondial încheiase o perioadă de 8 ani alături de David Kotyza.

În timp, lucrurile au luat însă și o altă turnură între cei doi. Inițial, purtătorul de cuvânt al cehoaicei, Karel Tejkal, negase informația în 2020.

Nu e niciun secret că Petra Kvitova i-a oferit antrenorului Vanek găzduire de câteva ori în camera de oaspeți a apartamentul ei spațios, când acesta înfrunta o situație dificilă. A fost însă doar un ajutor punctual, când casa lui era în renovare și, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a fost imposibil să-și găsească alt loc unde să stea.

Ambii au însă doar o colaborare la nivel jucătoare-antrenor", spusese Tejkal în Blesk.

Petra Kvitova: „Uneori lucrurile se întâmplă astfel"

Dubla campioană de Grand Slam și antrenorul ei s-au căsătorit » Erau logodiți din vara lui 2022
Petra Kvitova și Jiri Vanek după ce se logodiseră

La momentul respectiv, Vanek era în divorț de soția sa, Marketa, după o căsnicie de 18 ani. Ei au doi fii împreună. După brutalul atac pe care l-a suferit în 2016, când a fost asaltată în propria casă și a suferit răni grave la mâna stângă, Petra a stat o vreme la familia Vanek.

Tabloidele din Cehia susțineau că e posibil ca scânteia între Petra și Jiri să fi apărut chiar de atunci, citând o sursă care se pretindea bine informată. Până la urmă, Kvitova a admis relația cu fostul număr 74 ATP în 2021, într-un interviu pentru Blesk.

Uneori lucrurile se întâmplă astfel. Multă vreme lumea ne-a alăturat, ne-a întrebat despre asta, iar până la urmă am devenit un cuplu", a spus jucătoarea acum în vârstă de 33 de ani.

Ea și Jiri au apărut pentru prima dată împreună la un eveniment în iunie 2022, la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, unde Petra a purtat o rochie lungă albă, iar el costum și papion negru.

În trecut, Kvitova a fost logodită cu jucătorul ceh de hochei Radek Meidl și a avut legături sentimentale cu tenismenii Adam Pavlasek și Radek Stepanek.

Petra Kvitova: „Un sport singuratic"

Dubla campioană de Grand Slam și antrenorul ei s-au căsătorit » Erau logodiți din vara lui 2022
Petra Kvitova în acțiune la turneul ei preferat, Wimbledon Foto Imago

În 2016, la puțin timp după despărțirea de Meidl, Petra vorbea despre numeroasele călătorii pe care le presupune tenisul.

„Este un sport individual și singuratic. De-a lungul anilor, mi s-a întâmplat de multe ori să fiu doar eu într-o cameră de hotel, dar câteodată mi-ar plăcea să fie cineva alături de mine. În asemenea momente îmi petrec timpul uitând-mă la un film interesant", dezvăluia ea pentru idnes.

Întrebată dacă s-a gândit să aibă o familie, a spus că „o voi face când simt că a venit timpul, când voi găsi persoana potrivită și voi ști că tenisul nu mă mai împlinește".

Citește și: 

Ana Bogdan, radiografia unui succes așteptat: „A învățat să câștige anumite momente importante ale partidelor” + Felicitată de Lindsey Vonn!
WTA IASI / ANALIZĂ
Ana Bogdan, radiografia unui succes așteptat: „A învățat să câștige anumite momente importante ale partidelor” + Felicitată de Lindsey Vonn!
Andreea Prisăcariu nu urmărește tenisul feminin: „Jucătoarea mea favorită? N-am nicio idee!” + Visează la minimum 4 Grand Slam-uri
inedit
Andreea Prisăcariu nu urmărește tenisul feminin: „Jucătoarea mea favorită? N-am nicio idee!” + Visează la minimum 4 Grand Slam-uri

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează