SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Dublu zîmbet » Simona Halep e în faţa unei încercări captivante: să-şi apere cel mai mare titlu cucerit până acum

Articol de - Publicat vineri, 11 martie 2016 00:00

Începutul de an n-a fost deloc amabil cu românca. Accidentări care s-au înlănţuit, indecizie în privinţa operaţiei la sinusuri, încredere la cote scăzute, toate acestea au dus la puţine meciuri câştigate şi la eliminări rapide din mai multe turnee.

Aflată deja de zece zile în SUA, Simona Halep porneşte în campania de apărare a celui mai important titlu cucerit până acum cu o pregătire inedită. A stat în Las Vegas, alături de antrenorul ei, Darren Cahill, care are o proprietate acolo, şi s-a antrenat alături de Steffi Graf şi Andre Agassi. O experienţă intensă şi bogată, pe care Simona a caracterizat-o drept "specială" în cadrul All-Access Hour de la Indian Wells. "A fost pentru prima dată când am ajuns în Las Vegas şi prima dată când i-am întâlnit".

Şi uimirea nu se opreşte aici. Lecţia pe care pomenea zilele trecute că a învăţat-o de la Steffi are aspecte concrete. Halep e fascinată de cât de bine execută germanca şi acum, la aproape 47 de ani, forehand-ul şi acel slice unic al ei. "N-am jucat prea mult slice când eram mai mică, dar acum încerc să-l folosesc mai mult în meciuri. Pentru că n-ai obişnuinţa, trebuie să-ţi aminteşti să loveşti tăiat. Oricum, la antrenamente l-am exersat mult în ultima vreme", a explicat Simona.

Situaţie privilegiată

Ea a ascultat cu atenţie ce au avut să-i transmită Steffi şi Andre. "Sînt lucruri pe care mi le-a spus şi antrenorul meu, dar e altceva când vin de la un jucător mare, care a trăit acele emoţii. Chestiuni despre gestionarea presiunii, a trăirilor când mergi la un turneu şi trebuie să aperi un titlu. Mi-au spus, spre exemplu, că e un lucru bun să fii în situaţia de a apăra un trofeu, aşa că mă simt mai motivată acum şi cu mai multă determinare".

În 2015, Halep a cucerit la Indian Wells primul ei titlu Premier Mandatory, după o finală pasionantă cu Jelena Jankovici. Până acum, din cele 11 titluri cucerite, ea nu a izbutit să apere nici unul.

"Moment greu"

Întrebată despre cazul Maria Şarapova, Halep a răspuns că este un "moment greu pentru sport, dezamăgitor", adăugând apoi că "ori de câte ori trebuie să iau ceva apelez la oamenii care se ocupă cu asta, care ştiu regulile antidoping, pentru ca totul să fie sigur. Trebuie să ai foarte mare grijă". Dubla campioană la Wimbledon Petra Kvitova a declarat: "Sper ca tenisul să nu fie afectat, ca fanilor să continue să le placă". Pe de altă parte, cehoaica vede şi o parte bună în acest caz. "E exemplul că încercăm să avem un sport curat şi că sistemul funcţionează".

Contract prelungit

După ce a dezvăluit, luni, că a fost depistată pozitiv la Meldonium, Maria Şarapova a primit semnale diferite de la sponsorii ei. Nike a declarat suspendată relaţia cu ea, la fel ca şi Porsche, iar Tag Heuer a afirmat că discuţiile pentru reluarea înţelegerii nu vor mai continua. Evian, în schimb, a anunţat că va rămâne alături de rusoaică până la lămurirea situaţiei. Head, în schimb, cel care îi furnizează rachetele, a comunicat ieri că-i va prelungi contractul. "Onestitatea şi curajul pe care le-a arătat în recunoaşterea greşelii au fost admirabile. E un model şi o persoană integră. Abia aşteptăm să lucrăm cu ea şi pe viitor".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
sexilian
sexilian  •  11 Martie 2016, 09:31

daca nu era obosita era altceva

lapusneanul
lapusneanul  •  11 Martie 2016, 09:19

e o minciuna in articol, simona si-a aparat un titlu, pe cel de la budapesta, l-a aparat la bucuresti, deoarece turneul s-a mutat in capitala noastra

Vezi toate comentariile (2)
Comentează