SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA KUALA LAMPUR

Duel cu Caroline Wozniacki » Prima finală după 5 ani pentru Alexandra Dulgheru: "Sînt frustrată, chiar dacă am cîştigat”

Alexandra Dulgheru și-a asigurat un premiu de 21.400 de de dolari și un salt în clasamentul WTA de 22 de poziții, de pe 94 pe 72
Alexandra Dulgheru și-a asigurat un premiu de 21.400 de de dolari și un salt în clasamentul WTA de 22 de poziții, de pe 94 pe 72

Articol de - Publicat duminica, 08 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 martie 2015 23:02

Românca a învins-o ieri într-un thriller pe Jarmila Gajdosova cu 5-7, 7-5, 7-6 (4) şi o întîlneşte azi pentru trofeul de la Kuala Lumpur pe Caroline Wozniacki.

"Sincer, nu pot să cred că meciul s-a terminat", a spus Alexandra Dulgheru, după victoria de ieri din semifinale. Era încă pe teren şi nu-i venea să creadă că e din nou în ultimul act al unui turneu WTA. După cinci ani, Alexandra a mai primit o şansă să joace pentru un trofeu. Cinci ani în care a trecut prin multe momente grele.

"A fost frustrant în ultimii trei sau patru ani, am avut probleme la genunchi, încheietură şi umăr. Am petrecut mai mult timp la recuperare decît jucînd tenis", a spus românca în vîrstă de 25 de ani. Însă, aşa cum face şi pe teren, Alexandra a continuat să lupte pînă la ultima picătură de energie.

Meciul de ieri, din semifinale, cu Jarmila Gajdosova a fost o luptă a nervilor. Trei ore şi 17 minute epuizante din care Alexandra a ieşit învingătoare. Partida a început bine pentru româncă, ea reuşind break-ul şi distanţîndu-se la 4-1. În plus, ea a avut şi două mingi de 5-1, însă australianca a întors soarta primului set impunîndu-se pînă la urmă cu 7-5.

Cu cadenţa la serviciu regăsită, Gajdosova mărşăluia spre victorie. A condus cu 4-2 în partea a doua a întîlnirii, dar a fost rîndul Alexandrei să răstoarne setul şi să se impună cu 7-5.

Stoarse de putere de intensitatea partidei, dar şi de căldura umedă din Kuala Lumpur, Alexandra şi Jarmila au mers aproape una de cealaltă în decisiv. Şi într-o încleştare atît de echilibrată tie-break-ul a părut cel mai echitabil mod de a decide învingătoarea. Şi aceea a fost Alexandra Dulgheru.

"Sînt frustrată, chiar dacă am cîştigat pentru că am fost puţin nervoasă pe teren şi nu am lovit aşa cum trebuia. Jarmilla a jucat foarte bine, a dat multe lovituri cîştigătoare. La un moment dat, în meci, mi-am dat seama că nu era de ajuns doar să returnez, trebuia să lovesc şi eu direct cîştigător. Mă bucur că am reuşit să înăspresc ritmul şi să mă impun", a spus românca.

Azi, în finala turneului International din Malaiezia, Alexandra Dulgheru se va duela pentru trofeu cu Caroline Wozniacki, a cincea jucătoare a lumii. Piti a mai jucat două ultime acte în carieră, la Varşovia, în 2009 şi 2010, şi de fiecare dată a cîştigat. Cu daneza s-a mai întîlnit de două ori pînă acum, cel mai recent, luna trecută, la Doha, cînd Alexandra a fost nevoită să se retragă la scorul de 6-1, 3-1 pentru adversara sa. Însă azi e o altă poveste.

8 ore şi 48 de minute a petrecut pe teren Alexandra Dulgheru la Kuala Lumpur, în timp ce adversara sa din finală a stat pe teren 5 ore

Drumul pînă în finală
Turul 1: Sabine Lisicki (Ger, 2) 6-4, 7-5
Turul 2: Ying-Ying Duan (Chn) 6-4, 6-1
Sferturi de finală: Julia Goerges (Ger,8 ) 7-6(5) 7-5
Semifinale: Jarmila Gajdosova (Aus, 4) 5-7,7-5, 7-6 (4)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
dubluv
dubluv  •  08 Martie 2015, 14:29
Postat de nikolakis74 pe 08 Martie 2015, 10:46

Asa e, mi-am pierdut firea!!! A fost primul impuls, am scris la nervi. Imi cer scuze celor care au citit replica mea acida! Scuze!

de ce nu-ti ceri mai bine scuze pentru comentariile tale insipide pe care le produci? Tu si cand jignesti esti banal; oricum, retine: cand jignesti pe cineva acea jignire te caracterizeaza pe tine ca om, in niciun caz pe destinatar. Daca vrei totusi sa-mi raspunzi pentru a ma jigni din nou, nu mai incepe cu "cu riscul de a ma repeta". Te poti repeta, nu asta e problema...

addumi
addumi  •  08 Martie 2015, 12:32

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

thefisherking
thefisherking  •  08 Martie 2015, 12:29

Alearga, lupta, nu cedeaza niciodata. Dar ii trebuie alt antrenor. Pt ca tipul care sta in tribuna acum nu putea sa nu observe ca ea trimitea in mod obstinant mingea pe backhand-ul Gajdosovei, dandu-i ocazia sa o nauceasca cu lovituri puternice si precise. Daca o juca mai mult pe forehand si stia sa o scoata un pic din teren la serviciu, meciul s-ar fi terminat mult mai devreme. E normal sa nu-ti vezi erorile cand esti in teren si esti obosit, dar antrenorul ar trebui sa le vada.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează