SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE ŢIRIAC TROPHY

După 6 ani de secetă, Victor Hănescu a redescoperit victoria la Bucureşti: "Am simţit că lumea a venit pentru mine"

Articol de , - Publicat miercuri, 24 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 23 aprilie 2013 21:02

Cel mai valoros jucător român al ultimilor ani a controlat meciul cu Matthias Bachinger, cîştigîndu-l în o oră şi 26 de minute


Un cerc cenuşiu s-a închis, altul roşu se deschide. Ieri a fost ziua în care Hănescu s-a reconciliat cu zgura de la Arenele BNR, sub privirile a 2.500 de spectatori care l-au susţinut, l-au aplaudat şi au respirat o dată cu el la punctele importante. Românul, aflat pe locul 55 mondial şi intrat direct pe tablou, a avut un adversar venit din calificări, pe germanul Matthias Bachinger, capabil însă de rezultate surprinzătoare. Anul trecut, spre exemplu, a ajuns pînă în semifinale la Bucureşti, învins acolo doar de Gilles Simon.

Ieri însă, germanul nu a avut prea multe şanse în faţa lui Hane. "Am fost mereu cu un pas înaintea lui", a explicat Victor. "Chiar dacă în primul set mi-a făcut break şi m-a egalat la un moment dat, nu m-am simţit ameninţat. Spre final, poate că am avut ceva emoţii, mă gîndeam că nu trebuie să mă relaxez prea devreme. Mai ales că publicul a fost alături de mine şi prevedea deja victoria. Am simţit că lumea a venit pentru mine, că m-a susţinut şi mă bucur că am cîştigat. Nu mai făcusem asta de 6 luni pe Terenul Central".

Următorul adversar al lui Hane este rusul Mihail Iujnîi, care conduce în întîlnirile directe cu 4-3, însă românul are 2-1 pe zgură. "E un jucător bun, a fost mereu în top, un pic irascibil, uneori îşi mai dă cu racheta în cap, şi-l mai sparge", l-a descris Victor. "El e favorit, nu va fi uşor, dar mergem mai departe, meci cu meci. Sper că publicul va veni din nou, nu cred că am mai văzut atît de multă lume aici la primul tur".

2007 e anul în care Victor Hănescu reuşise cele mai recente victorii la BRD Trophy, el ajungînd atunci pînă în finală

Pentru a doua oară
BRD Năstase Ţiriac Trophy a fost onorat din nou cu o donaţie din partea forului mondial al tenisului masculin, în cadrul iniţiativei globale ATP Aces For Charity. Cecul în valoare de 10.000 de euro i-a fost înmînat ieri, în cadrul unei scurte ceremonii pe Terenul Central, lui Ion Ţiriac de către David Massey, vicepreşedintele ATP Europa. Proiectul cîştigător se numeşte "Să trăim cu demnitate, bătrîneţea nu este o povară", lansat de Fundaţia "Dumbrava Minunată" şi destinat persoanelor vîrstnice cu înalt risc de marginalizare din municipiul Braşov.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
valyomanyd
valyomanyd  •  24 Aprilie 2013, 02:52

Apa de ploaie, pierde in turul urmator !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează