SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Echipa României de Cupa Davis a plecat la Minsk » Florin Mergea nu a făcut deplasarea

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 ianuarie 2017 22:36

Echipa de Cupa Davis a României a plecat astăzi la Minsk unde va avea loc întâlnirea cu Belarus din primul tur al Grupei 1 zona Europa-Africa.

România nu se va putea baza pe Florin Mergea, însă în echipa noastră se va regăsi Horia Tecău.

"Ne pare rău că nu a venit și Florin (n.r. Florin Mergea) cu noi și sperăm să venim cu o victorie. După mine, suntem favoriți. Mergem, suntem foarte pozitivi toți", a declarat Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

Horia Tecău se va întâlni la dublu cu un fost partener de-al său cu care a câștigat trofeul de la București în 2013. E vorba despre Max Mirnyi.

"Va fi o întâlnire specială. Max a fost mereu un idol pentru mine, când am crescut, încă de la Academia lui Nick Bolletieri, el juca la simplu atunci. Am ajuns să fac și pereche în circuit cu el. Am trăit experiențe frumoase împreună și mă bucur de fiecare dată când am un meci. E un model nu numai pentru jucătorii de dublu, știu că e un model și pentru lumea din Belarus", a declarat și Horia Tecău.

România va întâlni Austria, în luna aprilie, dacă va învinge Belarusul în perioada 3-5 februarie. Sala pe care se vor juca meciurile e una cu câteva sute de locuri, așadar presiunea nu va fi foarte mare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
brandremist
brandremist  •  30 Ianuarie 2017, 07:29

Copil rămâne jucătorul de bază. El trebuie să fie în formă și să câștige ambele meciuri. Teoretic n-ar trebui să aibă probleme fiind cel mai bun jucător la simplu de acolo. Dacă se prezintă ca la Australian Open ori ca la Challengerul din Germania unde a fost învins de unii de pe locurile 400-500, atunci nu ne văd bine. Poate juca și la dublu dacă va fi nevoie. Ungur e instabil, nu mă aștept la mare lucru de la el, deși poate produce o surpriză. Vreau să-l văd pe Frunză cum joacă. E singurul român din ultimul deceniu care a reușit să ajungă în top 100 la juniori. Vreau să văd dacă e ceva de capul lui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează