SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURILE OLIMPICE

Ministrul Eduard Novak, reacție dură după ce Sorana Cîrstea a refuzat să meargă la Tokyo: „Mi se pare foarte ciudat”

Eduard Novak, mesaj pentru tenismenele care au refuzat să participe la Jocurile Olimpice
Eduard Novak, mesaj pentru tenismenele care au refuzat să participe la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 11:13 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 13:49

Ministru sportului Eduard Novak a criticat jucătoarele de tenis care au refuzat participarea la Olimpiadă. Acesta a susținut ieri o conferință de presă în care a vorbit din nou despre scandalul momentului în tenisul românesc, cel legat de neparticiparea jucătoarelor din România la Jocurile Olimpice.

Ministrul Sportului acuză federaţia condusă de Ion Ţiriac pentru absenţa jucătoarelor de la Olimpiadă. Novak a declarat că nu înțelege cum jucătoarele românce au participat cu probleme medicale la Wimbledon, dar refuză să-și reprezinte țara în Japonia.

Dacă mă uit, aşa ca un om care nu sunt din sport, şi văd un comunicat din partea Federaţiei că aceste sportive nu participa peste o lună la Jocurile Olimpice, că sunt accidentate şi mă uit la televizor că Sorana Cîrstea joacă în optimi la Wimbledon, cumva mi se pare foarte ciudat. Sorana spunea că a jucat la Wimbledon chiar dacă avea ruptură musculară. Vedeţi? Atunci ar putea să joace şi la Jocurile Olimpice.
Eduard Novak, ministrul Sportului, pentru Observator Antena 1

Sorana Cîrstea: „Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism”

„Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra”, a spus Sorana.

Cine nu merge la Tokyo

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig nu vor merge la Tokyo, astfel că România nu va avea reprezentată pe tablou feminin de simplu. Toate sportivele au invocat probleme medicale. România va avea două reprezentante la dublu feminin, Monica Niculescu și Raluca Olaru, în timp ce la dublu masculin, Horia Tecău speră să prindă un loc, deși șansele sunt foarte mici.

Citește și alte știri din tenis:

Emma Răducanu, primele explicații după abandonul de la Wimbledon » Cum le-a răspuns criticilor

Roger Federer, cale liberă spre finala de la Wimbledon! Favoritul numărul 2 a fost eliminat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alexutu7
alexutu7  •  07 Iulie 2021, 18:52

RUȘINEEEEEEE!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează