SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Elina Svitolina a plătit pentru operația uneia dintre cele mai bune tinere jucătoare din lume: „Îi mulțumim! Costurile erau prea mari”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 mai 2019 21:35

Ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, 6 WTA) a suportat costul operației suferite de conaționala Daria Lopatetska (16 ani, 231 WTA).

Daria Lopatetska s-a accidentat grav la genunchi în timpul unui turneu ITF desfășurat la Roma. Una dintre cele mai promițătoare jucătoare a generației ei, Daria a cerut ajutor financiar în țara natală. Svitolina, prezentă la turneul de la Roma, i-a sărit în ajutor și achitat întreaga intervenție, în valoare de 12.000 de euro. 

„Intervenția s-a încheiat. Totul a decurs perfect. Vrem să le mulțumim tuturor care ne-au sprijinit, atât financiar cât și moral. În mod special aș vrea să îi mulțumesc Elinei Svitolina. Ea a suportat costurile operației. Daria va rămâne internată câteva zile. Recuperarea necesită mult efort și costuri semnificative pentru noi”, a scris Maria, sora tinerei sportive.

Lopatetskaya este un produs al academiei lui Patrick Mouratoglou. Are în palmares cinci titluri ITF, trei dintre ele fiind obținute în 2019.

Svitolina, model pentru tinerii din Ucraina

Svitolina susține sportul din Ucraina, după cum dezvăluia chiar ea într-un interviu acordat la începutul anului: „Încerc să sprijin pe cât posibil tenisul, sportul din șțara mea natală. Îmi fac timp să ajung la evenimente, la competiții de juniori. Vorbesc cu copiii, cu părinții lor”.

Vezi și:

Naomi Osaka răsuflă ușurată după încă un eșec al lui Halep: „Am stat prea mult încordată! Nu mă mai gândesc la asta acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
124864391762775
Doru Ungureanu  •  18 Mai 2019, 17:15

Un gest frumos.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  18 Mai 2019, 12:04
Postat de ray51 pe 18 Mai 2019, 11:32

Ar trebui sa ia si pozitie fata de Rusia care ameninta pe toate fronturile statul ucrainean !!!

Ce si pe cine ameninta? Singurii care ameninta cu adevarat Ucraina sunt propria clasa politica! Acolo sunt niste jocuri politice de pe urma carora mor niste oameni nevinovati pentru ca unii sa faca miliarde, in dolari. Pe timp de razboi e foarte usor sa sifonezi bani. E usor de intretinut razboaie cand tu, presedinte, trimiti propriii copii la mii de kilometri de tara, cheltuiesti sute de mii de euro sati scolesti copiii in Anglia iar prostimea sa moara pe capete cu arme fara munitie ca in filmele de comedie.

ray51
ray51  •  18 Mai 2019, 11:32

Ar trebui sa ia si pozitie fata de Rusia care ameninta pe toate fronturile statul ucrainean !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează