SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Elina Svitolina a luat o decizie importantă: „După 5 ani, e momentul să o luăm pe căi separate”

Elina Svitolina / foto: Guliver/Getty Images
Elina Svitolina / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 octombrie 2021 18:22 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 18:42

Elina Svitolina (26 de ani, 6 WTA) a anunțat astăzi încheierea colaborării cu Andrew Bettles, antrenorul care i-a fost alături în ultimii cinci ani. 

După 5 ani și 11 trofee împreună, eu și Andy am decis de comun acord că e momentul să o luăm pe căi separate. Sunt foarte recunoscătoare pentru toată munca pe care a depus-o și pentru suportul lui necondiționat. Îi doresc numai bine în carieră”, a anunțat ucraineanca astăzi, pe contul său de Twitter.

Cu Andrew Bettles în loja sa, Elina Svitolina a ajuns până pe locul 3 în clasamentul WTA. În 2019, a ajuns până în semifinale la Wimbledon și US Open, iar cu un an înainte s-a impus în Turneul Campioanelor de la Singapore. 

Anul acesta, ucraineanca a câștigat bronzul olimpic, aducând tenisului din Ucraina prima medalie din istorie. Pe lângă ajutorul primit de la Bettles, Elina Svitolina a mai colaborat și cu cipriotul Marcos Baghdatis, fost număr 8 ATP.

Ashleigh Barty, anunțul momentului în WTA: „A fost o decizie dificilă”
WTA
Ashleigh Barty, anunțul momentului în WTA: „A fost o decizie dificilă”

Tenisul feminin din Ucraina are viitorul asigurat

Există viitor după Svitolina în Ucraina? Da, însă doar la feminin. Component al echipei de Cupa Davis a țării sale, Illya Marchenko a explicat luna trecută, pentru cititorii Gazetei Sporturilor, care e situația actuală a tenisului din Ucraina. Dacă generația Svitolina - Kostyuk - Yastremska ține ștacheta sus la feminin, viitorul e neclar la băieți.

“Ei bine, pare că totul e în regulă în zona feminină. Să fiu sincer, acum nu mai locuiesc în Ucraina, așa că nu-i știu pe toți băieții. Dar, din ce am văzut, avem câțiva jucători decenți. Totuși, pentru moment, ei sunt departe de vremurile noastre cele mai bune, când îi aveam pe Stakhovsky și Dolgopolov la simplu și pe Molchanov la dublu. 

În general, e mult mai costisitor să produci băieți, plus că țara noastră nu trece prin cea mai bună perioadă a ei. Săptămâna aceasta, un turneu Challenger revine în Ucraina, sunt sigur că e un uriaș ajutor pentru jucătorii tineri”, a declarat jucătorul originar din Dneprodzerzhinsk, pentru GSP.

VIDEO Elina Svitolina, despre relația cu Gael Monfils

Citește și alte știri din tenis:

Locul 14 WTA vine la Cluj-Napoca » Anett Kontaveit a câștigat Kremlin Cup și vânează trofeul de campioană la Transylvania Open

Prima zi de Transylvania Open » Rezultatele de până acum + programul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
unulobisnuit
unulobisnuit  •  26 Octombrie 2021, 00:00

Svitolinei îi lipsește un Grand Slam. În turneul de la Tenerife de săptămâna trecută a pierdut în primul tur la o jucătoare din Columbia!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close