SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Elina Svitolina nu crede că Simona Halep merita să fie favorită principală la Roland Garros: "Ea ar fi trebuit să fie cap de serie 1"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 22 mai 2018 19:23

Elina Svitolina, câștigătoarea turneului Premier 5 de la Roma, unde a învins-o în finală chiar pe Simona Halep, se alătură listei jucătoarelor care consideră că Serena Williams ar fi trebuit să beneficieze de clasament protejat la Roland Garros pentru a fi favorită principală. 

"Pentru mine, dacă te-ai oprit pentru a avea un copil și ești în TOP 8, ar trebui să ai parte de un clasament protejat. Cred că Serena Williams trebuia să fie numită principala favorită la Roland Garros deoarece era pe primul loc când a hotărât să se retragă", a declarat Svitolina, potrivit ABC News.

Serena Williams, în prezent pe locul 453 în clasament, nu se află însă pe lista primelor 32 de favorite ale turneului de la Paris, astfel că ar putea da peste o jucătoare puternică încă din primele tururi. Simona Halep va fi favorită principală la Roland Garros, în timp ce Svitolina va fi cea de-a patra favorită. 

Ucraineanca de 23 de ani, acum pe locul 4 în clasamentul WTA, a vorbit și despre turneul de la Roland Garros, care va începe duminica viitoare. Anul trecut, Elina a fost eliminată în sferturi de Simona Halep, la capătul unui meci de-a dreptul dramatic, în care Halep a salvat o minge de meci. 

"Va fi cu siguranță diferit față de anul trecut. E foarte important să iau meciurile unul câte unul și să mă bucur de oportunitatea de a juca pe marile arene de acolo.

E presiune mare din toate părțile la turneele de Mare Șlem. Trebuie să fii superioară fizic și mental față de un turneu normal. Toată lumea e motivată să joace împotriva ta atunci când ești printre primii favoriți, dar voi merge la Roland Garros pentru  a da tot ce am mai bun", a declarat Elina Svitolina pentru site-ul oficial al WTA. 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (24)
347655969058390
Ion Popescu  •  24 Mai 2018, 09:35

Titlu incorect, de doi bani, de tabloid de proasta calitate !

indolentuu
indolentuu  •  23 Mai 2018, 18:27

oare svitolina se teme de un meci cu serena in primu tur?de ce nu a comentat nici o jucatoare cind a nascut azarenka ca sa i se protejeze clasamentu?si de ce nu comenteaza svitolina despre o jucatoare cind ie suspendata pentru consum de substante interzise si primeste uaildcarduri si nu o ia de la munca de jos precum alte jucatoare din circuit care nu au clasament fiindca au fost accidentate?

opensource
opensource  •  23 Mai 2018, 17:36
Postat de Marcello Kazan pe 23 Mai 2018, 11:00

Te rog sa ma ierti, dar eu NU suport "gorilele femele" cu un nivel al testosteronului mai ridicat decit al unui barbat de 30 de ani... Din pacate "corectitudinea politica" a decis ca tenisul feminin NU mai apartine in exclusivitate SEXULUI FRUMOS... Ion Tiriac ARE DREPTATE... Lumea NU vine la un meci de tenis feminin pentru a vedea "O ANIMALA DE 90 DE KILOGRAME... mai pe romaneste "un omoi"... hai, pa...

In alte tari aveai deja dosar penal pentru textul asta! In Romania unde rasismul se unge pe paine e ceva normal ca sa-ti permita astia de pe forumul asta sa scrii tampenii fara macar sa fii cenzurat! Cred ca e timpul sa sesizam SOS rasism ca prea multi neica nimeni dau cu parerea in stil groaznic fara sa raspunda in fata nimanui pentru ce spun si scriu!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează