SPORTURI  »  TENIS  »  PREMIU

Ce performanță! Emma Răducanu, aleasă de BBC personalitatea sportivă a anului! Prima reacție

Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images +46   FOTO
Emma Răducanu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 20 decembrie 2021 09:11 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 09:50

Emma Răducanu (19 ani, 19 WTA) a fost desemnată personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, conform prestigioasei anchete a celor de la BBC.

Performanța neverosimilă reușită de Emma Răducanu la US Open continuă să îi aducă britanicei o popularitate la care nici nu se gândea la începutul anului. Jucătoarea cu origini românești a urcat sute de locuri în ierarhia feminină, a prins contracte de sponsorizare de milioane de euro, și a intrat definitiv în lumea reflectoarelor. Britanicii au recompensat-o pe măsură, iar BBC a desemnat-o personalitatea sportivă a anului.

Infectată cu COVID, Emma Răducanu s-a retras de la Abu Dhabi
WTA
Infectată cu COVID, Emma Răducanu s-a retras de la Abu Dhabi

Emma Răducanu: „Mă bucur pentru tenisul britanic că am obținut acest premiu”

„Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre ultimii câştigători. 

Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu... din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, a fost un an nebun. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum

Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a spus Emma Răducanu, conform celor de la BBC. 

Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

Alte nume importante din sportul britanic au fost nominalizate în ancheta BBC: Tom Daley, campion olompic la sărituri, înotătorul Adam Peaty, devenit campion olimpic, Raheem Sterling de la Manchester City, boxerul Tyson Fury și sportiva paralimpică Dame Sarah Storey.

Infectată cu COVID, Emma Răducanu s-a retras de la Abu Dhabi

Zilele trecute, Emma Răducanu a fost depistată pozitiv cu COVID-19 și s-a retras de la turneul Mubadala World Tennis Championship.

Jucătoarea din Marea Britanie cu origini românești trebuia să participe la turneul demonstrativ de săptămâna trecută de la Abu Dhabi, unde au fost prezenți, printre alții, Andy Murray și Rafael Nadal.

Infectată cu coronavirus, Emma a spus: „Mă izolez, conform regulilor, și sper că voi putea reveni curând pe teren”.

Emma Răducanu, desemnată revelația anului 2021 de WTA! 

Emma Răducanu a impresionat în acest sezon prin prestațiile foarte bune care i-au adus trofeul de la US Open, primul Grand Slam al carierei pentru tânăra britanică. După ce a început anul pe locul 343 mondial, Răducanu a avut un salt uriaș reușind să încheie anul pe poziția 19. 

Venită parcă de nicăieri, Emma Răducanu a luat prin surprindere lumea tenisului mondial la turneul de la Flushing Meadows, unde a reușit să-și adjudece primul său Grand Slam, într-un turneu în care a venit din calificări, a disputat 10 meciuri și a câștigat fără să cedeze vreun set pe parcursul competiției.

Astfel, în ancheta organizată de WTA, unde jurnaliști din toată lumea au votat, Emma a fost desemnată revelația anului, pentru realizările sale.

VIDEO Emma Răducanu, campioană la US Open 2021

Citește și alte știri din tenis:

„Trebuie să accentuez ferm acest lucru” » Shuai Peng adâncește misterul: ce spune acum despre acuzațiile pe care i le-a adus fostului vicepremier al Chinei

VIDEO Simona Halep, premiată de WTA » Ce trofeu a câștigat fostul lider mondial

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează