SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Emma Răducanu, declarații categorice: „Nu am nevoie de antrenor, găsesc singură răspunsurile”

Emma Răducanu/ foto Imago Images
Emma Răducanu/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 13:24 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 16:43

Emma Răducanu (19 ani, 11 WTA) a făcut o serie de declarații cu privire la situația antrenorului său. Sportiva britanică și-a concediat tehnicianul, pe Torben Beltz, la doar 5 luni de la angajarea acestuia, chiar înaintea turneului de la Madrid (26 aprilie - 8 mai). 

În ultimul an, Emma Răducanu a renunțat la 3 antrenori. După Wimbledon 2021, ea a întrerupt colaborarea cu Nigel Sears și a început să lucreze cu Andrew Richardson. Deși cu el a câștigat US Open, Emma a decis să nu mai lucreze cu acesta, angajându-l pe Torben Beltz

Metoda familiei Răducanu
EDITORIAL
Metoda familiei Răducanu

Emma Răducanu: „Mă descurc și fără antrenor”

„Sincer, mă simt foarte confortabil cu modul în care mă antrenez acum. Nu simt că am nevoie de un antrenor convențional. Simt cum cresc, iar momentan nu mă stresează faptul că nu am un antrenor.

M-am antrenat singură încă de o vârstă fragedă. Am învățat să fiu propriul meu antrenor. Un lucru la care mă pricep foarte bine este înțelegerea jocului, studierea adversarilor. 

De multe ori simt că știu deja răspunsurile. Sigur, experiența unui antrenor poate fi utilă, dar în majoritatea timpului știu deja răspunsurile la întrebările pe care le pun”, a spus Emma Răducanu, potrivit Daily Mail.

Sportiva cu origini românești a vorbit și despre implicarea părinților săi în alegerile din carieră: „Într-un final, eu iau deciziile, dar ca un tânăr de 19 ani, mereu mă sfătuiesc cu părinții mei. E ca în cazul celorlalți tineri care discută cu părinții despre ce facultate să aleagă”. 

De ce schimbă familia Răducanu antrenorii

În toamna lui 2021, presa din Anglia explica de ce tatăl român al Emmei Răducanu vrea ca sportiva să lucreze cu mai mulți antrenori.

„Cei mai mulți jucători aleg un antrenor cu experiență și cred că el este expertul. Dar cu familia Răducanu este exact invers. Trebuie să-i impresionezi, chiar dacă ai o reputație. Ei pleacă de la principiul că cei mai mulți nu știu despre ce vorbesc.

Te măsoară din cap până în picioare, își dau seama la ce ești bun, absorb toate informațiile de la tine și după merg mai departe. Este o metodă foarte bună, dar poate răni orgoliile unor persoane care se cred maeștri în antrenorat”, a explicat un specialist în tenis, potrivit The Telegraph.

Citește și alte știri despre tenis:

Simona Halep a vrut să se retragă: „Am zis că e gata cariera mea!” » Ce a convins-o să revină pe teren

Simona Halep - Shuai Zhang, în primul tur la Madrid » Organizatorii au anunțat ora de start a partidei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  28 Aprilie 2022, 19:55

S-a umplut de bani si are impresia ca debordeaza de inteligenta.E viata ei,asa ca poate sa isi bata joc de ea cum doreste.

rav410wrc
rav410wrc  •  28 Aprilie 2022, 19:35

Adevaru' e ca pentru reclame, show-uri si contracte "grase" de publicitate, nu are nevoie de antrenor :((

192486884818821
Mihnea Ilie  •  28 Aprilie 2022, 18:35

Are minte de găină, fără comentarii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează