SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

A rupt colaborarea cu Emma Răducanu și acum dezvăluie motivul: „Au fost câteva semnale de alarmă”

Emma Răducanu, alături de Dmitry Tursunov // foto: Imago Images
Emma Răducanu, alături de Dmitry Tursunov // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2022 20:01 / Actualizat joi, 27 octombrie 2022 20:39

Dmitry Tursunov, antrenorul de 39 de ani care a încheiat de curând colaborarea cu Emma Răducanu (19 ani, locul 76 WTA), a explicat ce a stat în spatele deciziei.

Colaborarea dintre jucătoarea britanică și Dmitry Tursunov a început în iulie, după eliminarea Emmei de la Wimbledon. Sub comanda rusului, Emma a câștigat 8 dintre cele 15 meciuri jucate și a atins o semifinală la Seul, în Coreea de Sud.

Emma și Dmitry au negociat continuarea colaborării, dar rusul a decis să refuze propunerea venită din partea sportivei. Acum a explicat motivul, vorbind despre „semnale de alarmă” pe care le-a receptat în timpul lunilor în care i-a fost alături britanicei.

Greșeală uriașă de arbitraj! Dinamo se îndepărtează de play-off după o viciere de rezultat
Dinamo - CSM Slatina 0-0
Greșeală uriașă de arbitraj! Dinamo se îndepărtează de play-off după o viciere de rezultat

Ultimul antrenor al Emmei Răducanu dezvăluie de ce nu a vrut să continue colaborarea

„Nu ne-am înțeles asupra termenilor. Au fost câteva semnale de alarmă pe care pur și simplu nu le-am putut ignora. Are nevoie de un proiect pe doi ani și jumătate, jocul ei nu este deloc șlefuit.

Va dura ceva timp, i-am spus și ei, le-am spus și celor din echipa ei: «Trebuie să asculți o singură voce, să încerci să faci asta măcar pentru o vreme».

Puteam să rămân alături de ea, puteam să accept tot ce mi-a propus echipa ei, dar în interiorul meu am simțit că nu era lucrul potrivit de făcut.

Este grozavă, muncește din greu și nu se consideră sau acționează ca un superstar. E dornică să devină mai bună și este obsedată de tenis, o combinație destul de rară. Mi-a plăcut mult să lucrez cu ea, chiar am vrut să funcțioeze.

A fost foarte dificil să plec de lângă o jucătoare care-mi place și pe care o respect. Simțeam că ar fi un proiect interesant. Speram să găsim o soluție de a continua împreună, dar în cele din urmă nu ne-am înțeles asupra condițiilor, așa că a trebuit să plec”, a precizat Tursunov, citat de BBC.

A rupt colaborarea cu Emma Răducanu și acum dezvăluie motivul: „Au fost câteva semnale de alarmă”
Emma Răducanu // sursă foto: Guliver/Getty Images

Emma Răducanu n-a mai avut succes după US Open 2021

Dmitry Tursunov a fost al patrulea antrenor al Emmei din vara lui 2021, când a debutat la Wimbledon. Răducanu a mai lucrat cu Nigel Sers, Andrew Richardson și Torben Beltz.

Emma Răducanu a uimit lumea tenisului în septembrie 2021, când a câștigat US Open, la prima participare, fără set pierdut! Grație acelui succes s-a apropiat de TOP 10 WTA, dar rezultatele ulterioare nu au fost pe măsură. La ediția din acest an a US Open, Emma a pierdut din primul tur, 3-6, 3-6 cu Alize Cornet.

Mai multe știri din tenis: 

O nouă teorie cu privire la „cazul Simona Halep”: „Poate s-a contaminat prin atingerea unui produs”

Fostul antrenor al Simonei Halep ia în calcul un scenariu negru: „Îi va fi foarte greu să reia toată munca asta titanică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
traian_v
traian_v  •  28 Octombrie 2022, 22:20

Sa il incerce pe Mouratoglu !!! Poate i-au ramas ceva pastile.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează