SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

„Mi-au sugerat să mă retrag” » Emma Răducanu explică eliminarea de la Australian Open: „Am trecut prin atâta durere”

Emma Răducanu / Captură Twitter +16   FOTO
Emma Răducanu / Captură Twitter

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 20:05 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 21:33

Eliminată de Danka Kovinic în turul II de la Australian Open, Emma Răducanu (19 ani, 18 WTA) spune că a fost chinuită în ultimele zile de o accidentare la palma mâinii drepte.

Campioana de la US Open a fost vizibil incomodată în meciul de astăzi cu Kovinic de o accidentare la mâna dreaptă. Nevoită să-și schimbe mișcarea la forehand, britanica a fost neputincioasă în multe momente ale meciului, iar eliminarea n-a surprins pe nimeni la final.

Emma Răducanu: „Unii oameni din echipa mea mi-au sugerat să mă retrag”

„A fost o provocare, cu siguranță. În ultimele cinci zile, am fost împiedicată să mă antrenez normal și n-am putut deloc să lovesc forehand-ul sau serviciul.

Unii oameni din echipa mea mi-au sugerat să mă retrag. Am vrut să merg să lupt și să văd cât de departe pot ajunge. Probabil sunt mai puternică decât credeam dacă am reușit să trec prin atâta durere”, a spus Emma Răducanu, la conferința de presă de la finalul meciului. 

Danka Kovinic - Emma Răducanu 6-4, 4-6, 6-3 » Campioana de la US Open părăsește Australian Open în turul 2
AUSTRALIAN OPEN
Danka Kovinic - Emma Răducanu 6-4, 4-6, 6-3 » Campioana de la US Open părăsește Australian Open în turul 2

Emma Răducanu, eliminată în turul II la Australian Open

Emma Răducanu a fost eliminată de Danka Kovinic în turul 2 de la Australian Open, scor 4-6, 6-4, 3-6.

Emma a început meciul cu Danka Kovinic „ca din tun” și s-a distanțat rapid la 3-0, dar de acolo a scăzut nivelul. Afectată de o rană în palma dreaptă, Emma a solicitat time-out medical la 3-2 în favoarea sa. Palma i-a fost bandajată, dar Emma a continuat să fie incomodată de dureri. În primul set, campioana de la US Open a mai câștigat un singur game.

Emma Răducanu a început foarte bine și setul 2, a urcat la 2-0 și apoi la 4-2, moment în care fluctuațiile în jocul său au ieșit din nou la suprafață. Egalată la 4, Emma a schimbat tactica, a încercat lovituri mai curajoase și a etalat un tenis mai agresiv, cu care a dus meciul în decisiv.

Setul hotărâtor a început echilibrat, dar jucătoarea din Muntenegru a intrat, treptat, în control. Emma a reușit un break la un moment dat, s-a apropiat la un singur game (2-3), dar de acolo nu și-a mai găsit ritmul. Kovinic a făcut 5-2, Emma a avut o tresărire de orgoliu și a câștigat pe propriul serviciu, dar la 5-3 jucătoarea din Muntenegru a închis jocul.

Citește și alte știri din tenis:

Avertisment pentru Simona Halep: „Poate avea probleme mari în meciul următor”

VIDEO „Arătați puțin respect!” » Daniil Medvedev a cedat, în interviul acordat după victoria cu Kyrgios

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  21 Ianuarie 2022, 08:26
Postat de cirus11 pe 20 Ianuarie 2022, 23:56

S-a vazut ca nu-si poate face jocul obisnuit si totusi a dus meciul in 3 seturi si ar fi putut chiar sa castige. Arata tarie de caracter... Nu prea mai are nevoie sa demonstreze nimic, deja a intrat in istoria tenisului britanic...

Si acum ce propui? Sa se culce pe laurii victoriei de la US Open? Rezultatul ala trebuie confirmat, altfel ramane un 'one slam wonder'. Si avem destule exemple in sensul asta. US Open a fost o bizarerie, uita-te ca nici Emma si nici Leylah Fernandez nu au mai facut nimic de atunci, a pierdut si aia in primul tur la AO la una de pe locul 211.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  21 Ianuarie 2022, 04:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  21 Ianuarie 2022, 00:19
Postat de cirus11 pe 20 Ianuarie 2022, 23:56

S-a vazut ca nu-si poate face jocul obisnuit si totusi a dus meciul in 3 seturi si ar fi putut chiar sa castige. Arata tarie de caracter... Nu prea mai are nevoie sa demonstreze nimic, deja a intrat in istoria tenisului britanic...

Mondial! Pana acum nimeni nu a reușit sa câștige un GS pornind din calificări!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează