SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Bunica Emmei Răducanu le-a dezvăluit englezilor de la Daily Mail: „N-am spus asta nimănui”

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 septembrie 2021 12:35 / Actualizat sambata, 18 septembrie 2021 14:14

După succesul de la US Open, Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a devenit noua senzație din tenis, iar englezii vor să afle cât mai multe lucruri despre tânăra campioană.

Jurnaliștii de la Daily Mail au venit în România pentru a discuta cu bunica de la București a jucătoarei cu origini românești.

„Emma își vizitează bunica, Niculina, 88 de ani, de două ori pe ani. Ea locuiește într-un apartament la etajul 3 al Bucureștiului post-comunism. Emma abia așteaptă săptămânile în care «mamaia» ei, un termen afectuos pentru bunică, vine și are grijă de ea, în Bromley, gătindu-i mâncăruri tradiționale, precum sarmalele, și învățând-o limba și obiceiurile strămoșilor din Transilvania. Puțină lume o cunoaște mai bine pe Emma decât bunica ei”, notează Daily Mail.

Bunica Emmei le-a spus englezilor că s-a temut pentru sănătate nepoatei ei și că și-ar fi dorit ca ea să renunțe la tenis.

Emma Răducanu / Sursă foto FOTO: Guliver/Getty Images
Emma Răducanu în Vogue
Emma Răducanu / Sursă foto: instagram.com/emmaraducanu/
+42 FOTO

„I-am întrebat pe părinți dacă nu ar trebui să renunțe la tenis. Dacă s-ar fi întâmplat ceva cu Emma? Sănătatea ei este mult mai importantă. 

Când a câștigat US Open, nu m-am uitat la meci. Inima mea nu ar fi rezistat. Mi-am spus că acest meci va fi foarte greu și am decis să nu mă uit. Am aflat ziua următoare și am fost foarte fericită. 

Am vorbit cu băiatul meu (n.r- Ion Răducanu, tătăl român al Emmei). Am fost foarte fericită pentru el. Ar fi fost dezamăgit dacă Emma pierdea, având în vedere munca și resursele investite. Sunt foarte mândră de ea, dar nu am spus nimănui că sunt bunica unei campioane de Grand Slam. Sunt foarte modestă și nu vreau ca lumea să creadă că mă laud.

Eu mereu am învățat-o să fie bună, politicoasă și amabilă cu oamenii. I-am spus să nu rănească pe nimeni și să vorbească frumos cu oricine. Asta cred că a luat de la mine”, a spus bunica Emmei. 

Emma Răducanu: „Vin în România de câteva ori pe an pentru a o vedea pe bunica”

La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a fost intervievată de Gazeta Sporturilor. Britanica a vorbit atunci despre legăturile ei cu România.

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a. - pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

Emma Răducanu, 18 ani, s-a născut în Canada, la Toronto, din tată român și mamă chinezoaică. Când avea doar doi ani, familia acesteia s-a mutat din Toronto în UK, acolo unde Emma a primit cetățenie britanică și a făcut primii pași în tenis. Povestea Emmei Răducanu e AICI!

Citește și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dragdim
dragdim  •  18 Septembrie 2021, 21:16

Buni și ziaristii ăștia din Anglia, de când s-a mutat Bucureștiul in Transilvania?

sorinache
sorinache  •  18 Septembrie 2021, 15:50
Postat de cfrinho pe 18 Septembrie 2021, 14:38

Este foarte posibil ca fata asta sa fie fericita castigatoare a lozului diversitatii implementat si in sport. Este interesant ca in finala au ajuns doua fete "diverse" si "multiculturalizate" in chiar patria diversitatii si multiculturalismului, prestand un tenis asa si-asa. Cand prea multe coincidente au loc...se cheama premeditare, sau popular zis, "regie".

Ai început frumos dar ai sfârșit prin a fi un ***, adică băiatul ***, aia care ***, că sigur vor cenzura. Cum se face o regie la un așa turneu?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cfrinho
cfrinho  •  18 Septembrie 2021, 14:38

Este foarte posibil ca fata asta sa fie fericita castigatoare a lozului diversitatii implementat si in sport. Este interesant ca in finala au ajuns doua fete "diverse" si "multiculturalizate" in chiar patria diversitatii si multiculturalismului, prestand un tenis asa si-asa. Cand prea multe coincidente au loc...se cheama premeditare, sau popular zis, "regie".

Vezi toate comentariile (3)
Comentează