SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

VIDEO Emma Răducanu - Serena Williams, meci fără istoric la Cincinnati » Reacție după prima și, probabil, singura confruntare: „Sunt recunoscătoare, este o legendă!”

Emma Răducanu, alături de Serena Williams // foto: Imago Images
Emma Răducanu, alături de Serena Williams // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2022 06:53 / Actualizat miercuri, 17 august 2022 09:13

Emma Răducanu (19 ani, locul 13 WTA) a trecut de Serena Williams (40 de ani, 402 WTA) în primul tur al turneului de la Cincinnati, scor 6-4, 6-0. A fost printre ultimele meciuri ale sportivei din SUA, care își va încheia cariera după US Open, următorul turneu la care va lua parte.

În prima - și cel mai probabil singura - confruntare directă dintre Emma Răducanu și Serena Williams, jucătoarea britanică, învingătoare la US Open în 2021, s-a impus în minimum de seturi.

Primul act al meciului început la ora 02:10 în România a debutat cu Emma în control, 2-0, apoi 4-1, însă favorita gazdelor a dat semne de revenire și s-a apropiat la un singur game, 3-4.

Fiecare dintre jucătoare și-a făcut serviciul până la finalul setului, adjudecat de Emma cu 6-4. Jucătoarea cu tată român avusese șansă de set și la 5-3, pe serviciul Serenei, însă a irosit-o.

Simona Halep, calificare eroică în turul secund la Cincinnati! Semne de întrebare cu privire la meciul următor
CINCINNATI
Simona Halep, calificare eroică în turul secund la Cincinnati! Semne de întrebare cu privire la meciul următor

Emma Răducanu, victorie fără emoții cu Serena Williams la Cincinnati

Al doilea set a fost fără istoric. Început cu un break rapid al Emmei, a continuat în același stil și s-a încheiat cu un sec 6-0. Răducanu trece astfel în turul 2, unde o așteaptă Victoria Azarenka, bielorusa care a învins-o pe Kaia Kanepi în runda inaugurală.

Pentru Serena, meciul de astăzi a fost doar al patrulea din acest sezon, un detaliu vizibil în jocul său. I-a fost dificil să-și găsească ritmul și să lupte cu tinerețea adversarei.

Emma Răducanu: „O adevărată onoare să împart terenul cu Serena Williams”

„Cred că am fost calmă de la început la final, dar am știut cât de important este fiecare punct. Dacă eziți câtuși de puțin, vine peste tine. Este o așa legendă! 

Cred că trebuie să o onorăm cu toții pe Serena, care a avut o carieră uimitoare. Sunt recunoscătoare pentru experiența de a juca împotriva ei, pentru că drumurile noastre s-au intersectat. Tot ce a reușit este inspirațional, a fost o adevărată onoare să împart terenul cu ea”, a comentat Emma după meci.

19 lovituri câștigătoarea reușit Serena, față de 14 în dreptul Emmei. Numai că britanica a avut o singură eroare neforțată, iar Williams 19

  • Și Venus Williams a fost învinsă în prima rundă de la Cincinnati. Ea a jucat cu Karolina Pliskova, locul 17 WTA, care a învins-o în două seturi, 7-5, 6-1. A fost doar al treilea meci al sezonului pentru Venus la simplu.

Mai multe știri din tenis: 

Sorana Cîrstea, victorie mare la Cincinnati! A învins-o pe campioana olimpică de la Tokyo

Cu ea a jucat Simona Halep la Cincinnati » Anastasia Potapova, sfătuită să renunțe la tenis pentru modelling

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
betino1995
betino1995  •  17 August 2022, 21:23
Postat de Analiza pe 17 August 2022, 20:42

După cum sa văzut în rezumat Serena a jucat bine în unele momente, venid la fileu și lovind foarte tare în coltul opus . După părerea mea Serena mai are încă în ea spirtul și jocul unei campioane

Da, Serena mai are în ea ceva "spirt"...în rest, parcă și Navratilova juca mai bine la 46 de ani decât Serena acum ! Trebuia să mai încerce la dublu, ca Martina Hingis, care a mai avut ceva succes spre bătrânețe, dar la dublu numai !

betino1995
betino1995  •  17 August 2022, 21:20

În momentul de față, ORICE jucătoare indiferent de locul în clasamentul WTA ar fi onorată să împartă terenul și să o învingă pe Serena, considerată cea mai bună jucătoare din toate openurile erei moderne ! O Jaqueline Cristian sau o Irina Bara ar reuși la rândul lor să o învingă pe mama Serena în momentul de față, fără probleme, cred ! Oricât de bună tragere la sorți ar avea Serena, chiar și cap de serie nr. 1 la US Open dacă ar fi, nu cred că ar trece mai mult de două tururi, poate ajutată și de arbitri. Deci după primul tur de la US Open, cel mai probabil ne vom lua adio de la Serena, jucătoarea recordurilor neegalate din era Open. Cum se spune: Și-a trăit traiul (ca jucătoare de simplu), și-a mâncat mălaiul !

betino1995
betino1995  •  17 August 2022, 21:13
Postat de zorrozabal pe 17 August 2022, 15:59

Toate jucatoarele„recita”aceleași„texte”șablon,dar mica chinezoaica e ceva de speriat!Are la texte...Fiind probabil și cea mai școlita!

Da, Serena mai are în ea ceva "spirt"...în rest, parcă și Navratilova juca mai bine la 46 de ani decât Serena acum ! Trebuia să mai încerce la dublu, ca Martina Hingis, care a mai avut ceva succes spre bătrânețe, dar la dublu numai !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează