SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Înainte o făcea lașă, acum o laudă! Discurs total schimbat al unei vedete la adresa Emmei Răducanu: „Bravo, campioano, exemplu de putere mentală!”

Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: Imago +46   FOTO
Emma Răducanu e campioană la US Open // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 07:29 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 12:04

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3 și a câștigat US Open 2021!

  • Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
  • E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

Succesul incredibil al jucătoarei cu tată român și mamă chinezoaică și tenisul spectaculos jucat la New York i-au adus britanicei o serie de laude impresionante pe Twitter, în special de la Piers Morgan, una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Anglia.

Foto: twitter US Open
+42 FOTO

Emma Răducanu, lăudată de Piers Morgan după ce a câștigat US Open

După ce a criticat-o la Wimbledon, Piers Morgan a scris un mesaj impresionant pe Twitter după triumful Emmei Răducanu, considerând realizarea ei ca fiind una dintre cele mai importante din sportul britanic.

„Emma Răducanu a câștigat US Open. Este una dintre cele mai mari realizări din istoria sportului britanic. Felicitări, campioano.

De la emoțiile de la Wimbleon, la campioană la US Open în trei luni. Nu am văzut niciodată o dovadă de putere mentală și rezistență mai spectaculoase decât victoria Emmei Răducanu. Despre asta e vorba în sportul de elită. 

Emma Răducanu a recuoscut că a avut probleme în a gestiona presiunea de la Wimbledon. Dar a devenit mai puternică și a câștigat US Open. McEnrone și cu mine am avut dreptate”, a scris vedeta TV după finala de la US Open.

Piers Morgan, dur cu Emma Răducanu la Wimbledon

În iulie, după ce Emma Rădcanu, s-a retras în meciul cu Ajla Tomljanovic din optimile de finală de la Wimbledon, la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea australiencei, Piers Morgan a comentat situația acesteia și a avut un mesaj dur, criticând, la fel ca John McEnroe, gestul Emmei.

„McEnroe a spus adevărul. Domnișoara Răducanu este o jucătoare talentată, dar nu a putut rezista presiunii și a renunțat când pierdea grav. Nu este «curaj», ci o rușine. Dacă aș fi în locul ei, le-aș spune fanilor să nu-l mai critice pe McEnroe. I-aș cere sfatul pentru a deveni mai puternică și a deveni o campioană. Puterea mentală trebuie învățată încă din școală. Asta ar fi mai ușor de făcut, dacă mai multe persoane publice nu s-ar mai victimiza”, a scris atunci Morgan pe Twitter.

Cele 20 de seturi câștigate de Emma Răducanu la US Open 2021

  • Q1 vs Schoofs 6-1, 6-2
  • Q2 vs Bolkvadze 6-3, 7-5
  • Q3 vs Sherif 6-1, 6-4
  • R1 vs Voegele 6-2, 6-3
  • R2 vs Zhang 6-2, 6-4
  • R3 vs Sorribes Tormo 6-0, 6-1
  • R4 vs Rogers 6-2, 6-1
  • QF vs Bencic 6-3, 6-4
  • SF vs Sakkari 6-1, 6-4
  • F vs Fernandez 6-4, 6-3

VIDEO Emma Răducanu a câștigat US Open 2021

Citește mai multe știri despre US Open 2021:

Emma Răducanu, euforică după finala US Open: „Cea mai frumoasă zi din viața mea. M-a surprins și pe mine ce am arătat”

Realizatorul TV care n-a mai rezistat, după victoria Emmei Răducanu: „Prima dată în viața mea când fac asta în direct”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cipinho79
cipinho79  •  12 Septembrie 2021, 13:20

eh, mascariciul ala trebuia sa dreaga busuiocul cumva ! Emma era in corzi si in finala si nu s-a mai gandit sa ceara time-out sau sa abandoneze

883135188391540
Popa Corneliu  •  12 Septembrie 2021, 12:20

Afacere, pur britanică! Mândria britanică a fost „șifonată” la Wimbledon de Ajla Tomljanovic, cu origini probabil în spațiul ex-iugoslav, născută într-(un)o fost(ă) dominion/colonie britanic(ă), spunem Australia! Discursul lui Piers Morgan s-a schimbat total după victoria de prestigiu din finala, cu Leylah Fernandez (6-4, 6-3), de la US Open 2021, altă țară fostă colonie britanică! Invinsa, Leylah, era tot cetățen din Imperiul Britanic, cu părinți din Ecuador și Filipine, tot dintr-(un)o fost(ă) dominion/colonie britanic(ă), acum spunem Canada! Suntem mândri de Emma și datorită tatălui ei, care i-a dăruit, la naștere, sânge și spirit românesc de învingătoare, iar de la mama ei, Renee, care este din Shenyang (China), a moștenic înțelepciune și putere mentală! Îi mulțumim cetățenei britanice, Emma Răducanu, cu origini românești, pentru marea victorie a ei și pentru faptul că n-a uitat-o pe „mamaia” de la București! Thanks, Emma/谢谢,艾玛 /Xièxiè, ài mǎ!

tennisfan86
tennisfan86  •  12 Septembrie 2021, 10:35

Acest Radu Banciu al britanicilor si-a dat si el cu parerea. Intereseaza pe cineva?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează