SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Emoţii cărămizii » După doi ani, Victor Hănescu e din nou în sferturile de finală ale unui turneu ATP

Victor Hănescu are deja patru
Victor Hănescu are deja patru "sferturi" la Bucureşti, cel de azi va fi al cincilea // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 26 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 aprilie 2013 19:30

În faţa lui Mihail Iujnîi, favoritul numărul 4 şi al 30-lea jucător al lumii, românul a făcut un meci excelent din punct de vedere tactic, servind foarte bine şi variind abil jocul.

Iujnîi greşeşte încă o dată, dar acum e ultima. Publicul numeros ţîşneşte în picioare. Hane sare un pic şi strigă scurt, strînge pumnul, un nou look, uman şi pozitiv al celui care încearcă să se bucure mai mult de victorii decît a făcut-o pînă acum în carieră. E încă în căutarea eliberării de presiune, a plăcerii de a te afla pe teren fără constrîngeri, fără presiunea rezultatului, dar se află pe drumul cel bun. Şi fiecare meci cîştigat îl ajută.

Ieri, Victor a intrat hotărît pe zgura Arenei Centrale, cea care i-a găzduit, acum aproape 6 ani, prima finală din palmares. Chiar dacă în faţa lui se afla Mihail Iujnîi, jucător mai bine cotat în acest moment, experienţa meciurilor directe a cîntărit decisiv. Se ştiau, dar Hănescu a venit cu elementul-surpriză.

A refuzat schimburile de mingi din spate, şi-a făcut loc la fileu pe mingi atent pregătite, a piperat jocul cu scurte de efect. "L-am observat că stă mult în spate, de aceea scurtele au fost bune, au avut un rol important. Nu era pregătit pentru aşa ceva", a explicat Hane după meci.

Break-ul a venit repede, în game-ul al cincilea, şi la adăpostul unui serviciu sigur, românul şi-a asigurat primul set cu 6-4. Doar cîteva picături de emoţii au apărut în jocul al 10-lea, uscate repede de un Hane decis, incisiv. Actul al doilea a început şi mai bine pentru el, break obţinut iute şi avantaj păstrat cu grijă. În final, a fost 6-3, victorie clară, necontestată a lui Hănescu.

"A fost un meci bun. Nu mă aşteptam să cîştig în două seturi, dar mi-am dat seama că se poate după ce am făcut primul break. Am luat totul punct cu punct, am stat concentrat în meci, chiar dacă au fost condiţii puţin diferite, terenul mai rapid, un pic de vînt", a spus Victor.

Este primul sfert de finală ATP pe care îl reuşeşte românul după parcursul de la Nisa 2011, încheiat în finală.

Reîntîlnire cu Mayer
În "sferturi", Hănescu îl va întîlni azi pe Florian Mayer, cu care are un bilanţ echilibrat, 1-1. Ultima confruntare s-a petrecut chiar la Bucureşti, în 2007, anul în care Victor a disputat finala. El l-a învins atunci pe german cu un dublu 7-6. "E un tip incomod, nu e prea agreabil să joci cu el, loveşte cînd slice, cînd plat, luptă mult. Vom vedea însă ce va fi", a spus Hane.

Lecţie de tenis cu Copil şi Crivoi
Peste 50 de copii au luat ieri cu asalt terenurile de la Arene la Kids Day Gazeta Sporturilor. Pentru ei a fost ocazia perfectă de a schimba cîteva mingi cu doi tenismeni pe care îi admiră.

Timp de o oră, cei mici au uitat de antrenamentul la perete şi au încercat să-i impresioneze pe Marius Copil (locul 131 ATP) şi Victor Crivoi (locul 215 ATP). "Cînd eram de vîrsta lor, mi-ar fi plăcut să schimb cîteva mingi cu Sampras. Şi cu Agassi. În acelaşi timp!", a glumit Victor.

La final, puştii au fost răsplătiţi cu multe premii pentru prestaţia bună în faţa celor doi profesionişti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mariuscarsing
mariuscarsing  •  26 Aprilie 2013, 12:13

pacat ca il are pe tipsarevici in semifinale mai bine era in finala dar sa speram ca va castiga si azi si va face un meci mare in semi

cezar.itoma
cezar.itoma  •  26 Aprilie 2013, 11:12

Ce comentariu la Victor Crivoi..de tot rasu'...adica el si Copil se compara cu Agassi si Sampras..nici macar Nastase si Tiriac...hilar...

danut82
danut82  •  26 Aprilie 2013, 09:25

Rusul nu a transpirat,poate a pus ceva mafia la pariuri????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează