SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Emoțiile de acasă » Tecău și Mergea au jucat din nou împreună pe zgura de la Arenele BNR

Florin Mergea și Horia Tecău au avut parte de o audiență numeroasă și caldă ieri, la BRD Trophy // FOTO Raed Krishan
Florin Mergea și Horia Tecău au avut parte de o audiență numeroasă și caldă ieri, la BRD Trophy // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 22 aprilie 2016 00:00

Regăsirile în contexte familiare sunt mereu emoționale. Horia și Florin s-au simțit pentru câteva secunde puștii care erau în 2004 și care intrau pe tabloul bucureștean grație unui wild card.

Aveau vise mari și lumi de cucerit. Ei bine, nici acum lucrurile nu stau altfel: Horia și Florin își doresc o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. Iar turneul de la București e doar o primă etapă spre țelul de la vară.

"Emoții avem la orice meci, dar aici în mod special cu atât mai mult că am jucat cu Florin. La prima ediție eram foarte entuziasmați, este unul dintre turneele mele preferate și în mod special face parte din drumul nostru spre Brazilia", a spus Horia Tecău. Cei doi au jucat împreună de trei ori la turneul din București, în 2004, 2007 și 2008.

Primul lor meci de la această ediție s-a jucat cu soarele aproape să apună și cu 1.500 de spectatori în tribune. Unii cu amintiri multe de la Arenele BNR, iar alții dornici să-i vadă pe Mergea și Tecău reuniți. Adversarii românilor au fost Artem Sitak și Marcus Daniell, doi dubliști din Noua Zeelandă.

Nervi buni în tie-break-uri

Ciocnirea dintre ei a dus la un meci echilibrat, care a revelat că mai sunt multe lucruri de acordat, dar cea mai importantă rămâne victoria obținută cu multă sudoare. Pe tabelă a rămas consemnat succesul în două seturi câștigate la tie-break, 7-6 (3), 7-6 (5).

"Primul meci nu e niciodată ușor, adversarii au jucat foarte bine tactic, noi probabil nu am returnat atât de bine pe cât puteam, pentru că de obicei returul e o armă pentru noi, dar am compensat cu serviciul și jocul la fileu", a spus Florin Mergea după meci.

Horia a completat și el tabloul partidei: "Adversarii au jucat destul de bine, inteligent și incomod, pentru noi e important că am câștigat tie-break-urile. Lucrăm în continuare împreună, iar energia și felul în care acoperim terenul sunt pozitive, doar că fiecare trebuie să mai execute unele lovituri mai bine".

Vor mai mult

Primul pas a fost unul pozitiv. Nu e vreme de prea multă odihnă pentru că azi ei se întorc pe teren, unde au ocazia să-și depășească performanța de sus de la București. Din cele trei participări precedente la București, Horia și Florin au reușit să treacă de primul tur o singură dată, în 2007, când au pierdut în fața argentinienilor Sebastian Prieto/Martin Garcia.

Adversari diferiți

Astăzi, în sferturi de finală, Mergea și Tecău îi vor întâlni pe Federico Delbonis (Arg) și Paolo Lorenzi (Ita), iar Florin spune că va fi cu totul altceva decât în primul meci. "Vom juca la aceeași oră, sper să avem timp să ne facem recuperarea. Lorenzi joacă destul de mult dublu, e incomod. Din punct de vedere tactic, va fi diferit pentru că ei stau în spate, așa că va trebui să-mi iau picioarele la spinare, să alerg, să dau multe mingi înapoi", a explicat Mergea.

Primul titlu nu se uită

Ieri, Horia a jucat contra lui Marcus Daniell, cel alături de care cucerea primul său trofeu de dublu din circuitul ATP, în ianuarie 2011, la Auckland. Atunci lucrurile s-au așezat aproape miraculos pentru cei doi, care până înaintea acelei săptămâni nici nu se cunoșteau.

"E ceva ce nu se poate uita niciodată, mă mai gândesc la ce s-a întâmplat atunci, mai ales că au fost acele circumstanțe deosebite. Am păstrat mai puțin legătura cu Marcus, acum ne-am revăzut după mult timp și e prima dată când suntem adversari. Mă bucur pentru el, că a ajuns să joace bine, la un nivel înalt", a spus Tecău.

3titluri a cucerit Horia Tecău la București, cu trei parteneri diferiți. În 2012 a făcut-o alături de Robert Lindstedt, în 2013 de Max Mirnîi, iar în 2014 de Jean-Julien Rojer

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close