SPORTURI  »  TENIS  »  SCANDAL

Estimarea Bugetului pe 2013 al FR Tenis este contestată de părinţi ai sportivilor: "Au umflat cifrele!"

Articol de - Publicat vineri, 22 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 februarie 2013 15:35

Ionuţ Roşca, tatăl Andreei Roşca (foto), care a teminat pe locul 2 la feminin concursul "Les Petits As", din ianunarie, susţine că "nu li s-a asigurat sportivilor din lot nici o pregătire, iar diurnă au primit doar cîte 35 de euro"


Joi, cu o zi înaintea alegerilor pentru viitorul preşedinte, la Federaţia Română Tenis a avut loc o Adunare Generala în care s-a prezentat descărcarea de gestiune pe 2012, dar şi bugestul estimativ pe 2013, prezentat de vechea conducere, avind-o în frunte pe Ruxandra Dragomir. Printre stufoasa încrengătură de cifre, mai mult sau mai puţin ascunse prin "tufisuri" contabile, în bugetul pentru 2013 au atras atenţia sumele care apar în legătură cu pregătirea şi participarea echipelor naţionale de U14 la "Les Petits As", campionatele mondiale rezervate copiilor, desfăşurate în ianuarie la Tarbes (60 de kilometri de Toulouse), în Franţa. Acolo unde FR Tenis a trimis doi băieţi, două fete, dar şi un antrenor federal, pe Ovidiu Popescu.

"19 milioane pentru ce?"
La capitolul cheltuieli pentru pregătirea celor 4 sportivi înainte de "Les Petits AS" figurează suma de 1.925 de lei, dintre care 1.475 lei de la stat, bani publici. Ionuţ Roşca, tatăl Andreei Roşca, sportiva care a jucat finala la simplu la "Les Petits AS" e contrariat: "Nu le-a fost asigurată copiilor nici o zi de pregătire pe hard, deşi regulamentele o stipulează. Mai mult, ca să mai poată juca pe acest gen de terenuri, unii copii de 14 ani au fost nevoiţi să se înscrie şi la ««naţionalele»» de 16 ani, plătind fiecare o taxă de cîte 110 lei. Pregătire? Nici vorbă! Nu i-a antrenat nimeni. Atunci de unde apar cei peste 19 milioane de lei?!".

"Antrenorul a luat de 8 ori cît sportivii la un loc?!"
În privinţa cheltuielilor pentru participarea la "Les Petits As", FR Tenis raportează suma de 14.268 de lei. Părinţilor li se comunicase verbal că sportivii vor primi diurnă 35 de euro pentru ziua de acomodare la Tarbes, iar apoi cîte 17 euro zilnic pentru cele 7 zile de concurs, în care aveau asigurate de organizatori cazarea si masa. Copiilor nu li s-a mai dat decît cîte 35 de euro.

Acelaşi Ionuţ Roşca detaliază: "Biletele de avion au costat cîte 275 de euro. Adunîndu-le cu diurna copiilor, cu biletele de tren Toulouse-Tarbes, cu eventualele racordări de rachete, tot nu ies mai mult de 2.000 de euro. Numai că suma din raportul FR Tenis este de 3.150 de euro. Înseamnă că antrenorul federal Ovidiu Popescu a luat diurnă de 1150 de euro, în timp ce sportivii au avut numai 35 de euro? Mi se pare incredibil! Mai ales că nu prea l-am văzut să-i urmărească pe copii nici la ««naţionale»» înainte de concursul din Franţa. Dar aşa se petrec lucrurile în ultimul timp la FR Tenis, de cînd e Ruxandra Dragomir preşedinte. Nu scrie nicăieri ce diurnă ia antrenorul care însoteşte lotul la un concurs! Se umflă cifrele, dar foarte putini bani ajung la sportivi! Le-am cerut explicaţii oficiale, dar mi s-a raspuns că am tupeu! Aşa au ei grijă de viitorul tenisului. În schimb figurează pe 2012 cu peste 3,3 milioane RON la captolul ««Cheltuieli cu alte servicii executate de terţi»»!".

150 de lei este suma pe care FR Tenis a dat-o din fonduri proprii pentru participarea celor 4 sportivi la "Les Petits AS", restul de 14.118 lei fiind bani publici, de la stat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
gegeav
gegeav  •  23 Februarie 2013, 12:11

Este inadmisibil ce se intampla la FRT.Un citat celebru spune ca "Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic." asa ca jos palaria penru Ionut Rosca pentru faptul ca incearca sa schimbe ceva.Din punctul meu de vedere ar trebui sa serveasca drept exemplu pentru toti parintii ai caror copii practica acest sport,indiferent de nivelul pe care il au.

relu68
relu68  •  22 Februarie 2013, 22:02

sa speram ca dl Cosac o sa schimbe lucrurile in bine ...... sportivii nu sunt sprijiniti deloc ,totul se face pe cheltuiala parintilor ...

tipsy
tipsy  •  22 Februarie 2013, 16:30

Sa plece nenorocita de dragomir, a ingropat teniaul romanesc

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close