SPORTURI  »  TENIS  »  DEZBATERE

ATP. „Killer-ul” lui Nadal de la Wimbledon 2015 se implică în dezbaterea momentului din tenis: „Trăiam într-o rulotă și supraviețuiam de la săptămână la săptămână”

Dustin Brown. foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Dustin Brown. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 07:23

Criza coronavirus pare să fi împărțit lumea tenisului în două. Cum turneele sunt suspendate din cauza pandemiei, jucătorii poartă diverse dezbateri despre veniturile pe care le pot obține în această perioadă.

Neamțul de origine jamaicană Dustin Brown (35 de ani, 239 ATP) a ținut să-i răspundă lui Dominic Thiem (26 de ani, 3 ATP), după ce austriacul afirmase că nu e de acord cu inițiativa lui Novak Djokovic de a crea un fond financiar din care să benefieze jucătorii slab clasați.

Dustin Brown, fost număr 64 mondial, cel care-l elimina pe Rafael Nadal la ediția din 2015 de la Wimbledon, și-a adus aminte de primii ani ai carierei, în care lipsa banilor era resimțită din plin.

„În 2004, trăiam într-o rulotă și supraviețuiam de la săptămână la săptămână. Banii pe care-i făceam pierzând în primul tur la un turneu de 10k erau 117.5 dolari impozabili. 

Din cauza acestui lucru, racordam rachetele altor jucători pentru 5 euro... Dacă asta s-ar fi întâmplat atunci, cu siguranță cariera mea era gata!” a scris Dustin Brown pe Twitter.

Djokovic vrea solidaritate

Sârbul Novak Djokovic, președintele Consiliului Jucătorilor din ATP, a venit cu ideea fondului de ajutorare pentru cei mai slab clasați. Ideea a fost susținută și de ceilalți doi titani, Roger Federer și Rafael Nadal. Țelul programului este să strângă 4,5 milioane de dolari, sumă care va fi împărțită sportivilor afectați de inactivitatea provocată de coronavirus. 

Dominic Thiem: „De ce să le dau eu bani?” 

„Nu cred că vreunul dintre jucătorii slab clasați trebuie să lupte pentru supraviețuire zilele astea. Am văzut jucători în circuitul ITF care nu se dăruiesc 100% sportului. Mulți dintre ei sunt chiar lipsiți de orice etică profesională. Chiar nu văd de ce ar trebui să le dau eu bani”, a declarat Thiem pentru Krone Sport.

FOTO. Imagini inedite surprinse pe mapamond în timpul pandemiei:

+28 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește și alte știri despre tenis:

Farsa anului în tenis! Al cui era de fapt numărul afișat de Stefanos Tsitsipas, alături de îndemnul „Sună-mă”

Numărul 3 ATP se opune inițiativei lui Djokovic: „De ce să le donez din banii mei?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  28 Aprilie 2020, 08:57

Cel mai nebun jucator din circuit. Kyrgios e mic copil pe langa Brown.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează