SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

EXCLUSIV Conflict în tenis! Mergea, după răzbunarea lui Pavel: "Mă aşteptam să facă asta" :X

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 12:40

Odată cu instalarea lui George Cosac în fruntea FRT căpitanul nejucător Ciprian Porumb a fost înlăturat, în locul lui venind Andrei Pavel.

Actualul căpitan nejucător a făcut şi cîteva schimbări în echipă, renunţînd să-l convoace pe Florin Mergea, un obişnuit în Cupa Davis în perioada lui Porumb. Mergea a făcut din nou pereche alături de Horia Tecău, cîştigînd fără mari probleme partidele de dublu cu Danemarca şi Finlanda.

Totuşi, Pavel a preferat să-l cheme doar pe Tecău şi să aibă 3 jucători de simplu pentru duelurile cu olandezii. Mergea a vorbit pentru GSP.RO şi s-a declarat dezamăgit de decizia lui Pavel: "E un lucru la care mă aşteptam din partea lui Andrei Pavel. Daca el preferă sa aibă trei jucatori de simplu în echipă în locul unei echipe sudate de dublu, care poate aduce un punct aproape sigur indiferent de oponenţi, este alegerea lui. Nu mai vreau să comentez pe ce bază ia el astfel de decizii, prefer să stau cît mai departe de subiect", a spus Mergea pentru GSP.RO.

Pavel a fost repus în funcţie după ce jucătorii au făcut o cerere expresă către noua conducere a FRT. Mergea a fost singurul care nu a semnat pentru demiterea lui Ciprian Porumb din funcţia de căpitan nejucător al României.

Astfel, Andrei Pavel i-a chemat pe Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil şi Horia Tecău pentru partida din Cupa Davis cu Olanda. Partidele se vor desfăşura la Braşov între 5 şi 7 aprilie. În locul lui Mergea, Tecău va juca alături de Hănescu sau de Copil.

Mergea şi Tecău au cîştigat Wimbledonul la juniori în 2003! În prezent, Tecău joacă alături de Mirnyi, în timp ce Mergea face pereche cu Marx. Ei sînt în semifinale la turneul challenger de la Le Gosier.


Playtech: Cel mai POLUAT oraș din România e și din Europa! Surpriză colosală: nu, nu e vorba de București VIDEO


Comentarii (22)
whiteredarad
whiteredarad  •  31 Martie 2013, 12:12

Eu stiam ca sint 5 in echipa,nu 4 jucatori.Dar daca s-a redus locul la 4 hotararea lui Pavel este discutabila.Oricum preivit Mergea&Tacau formau un cuplu -sudat-,redutabil. Copil are serviciu,nu si voleu,Hanescu sa joace 3 zile la rand,fizic e imposibil (meciuri 3 din 5).Oricum ,sper sa vedem dorinta si putinta de victorie,diferentele de clasificare sint mici.

cestrasius
cestrasius  •  30 Martie 2013, 18:20

Mergea esti prea mic prea lent si prea gras pt tenisul de performanta vei ramane pt tot restul vieti tale la nivelul challenger...foarte bine ca nu la convocat si de acum incolo sa ne cam lase Mergea...Copil are mult mai mult potential decat Mergea la dublu,are serviciu...Hanescu nu va duce un simplu si un dublu asa ca Copil va intra la dublu

tomagh
tomagh  •  30 Martie 2013, 14:17

P.S. Nu pun la îndoială buna credință a lui Pavel, sunt unul dintre cei care l-au apreciat în mod deosebit ca jucător. Dar ca și căpitan nejucător trebuie să strângă în jurul lui tot ce avem mai bun(și-așa n-avem de unde alege) și să-i mobilizeze(chestie la care se pricepe). În meciul cu Olanda e mare nevoie de mobilizare, altfel, 5-0 ne așteaptă, la ce lot au olandezii...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează