SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

De ce îl critică CTP pe Țiriac? „I-am fost copil de mingi, dar nu pot fi indiferent la ce face acum! Nu pot!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 20:15 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 20:18

Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai importanți jurnaliști români post-decembriști, a explicat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", de pe GSP.ro, ce declarații recente ale lui Ion Țiriac l-au deranjat. CTP a povestit mai multe episoade în care a fost implicat omul de afaceri de 81 de ani, inclusiv meciuri de tenis câștigate de ziarist.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Popescu, l-ați criticat cam des în ultimii ani pe Ion Țiriac.
- S-a întâmplat pentru că domnul Țiriac a făcut niște declarații. A făcut niște gesturi cu care eu n-am putut să fiu de acord! N-am putut să fiu de acord!

- La ce vă referiți?
- Prima astfel de confruntare a fost legată de atitudinea dânsului față de DNA. Spunea că se îngrozesc oamenii de afaceri de la Bruxelles, sau pe unde mergea în Europa, că în România ia DNA-ul pe toată lumea și nu se mai pot face afaceri. Ei, na! Asta nu mi-a plăcut și mi-a fost foarte greu să iau atitudine și să scriu. Am scris și mi-am spus poziția.

- Nu v-a fost greu, mai ales...
- Credeți-mă că eu am fost copilul lui de mingi! În 1972 i-am mirosit ciorapii în vestiar. Am trăit cu el meciul cu Smith, meciul cu Gorman. Atunci a fost idolul meu! Mai mult decât Năstase. Țiriac a fost idolul meu pentru capacitatea de luptă formidabilă. Pentru mobilizarea mentală, dârzenie, ceva supraomenesc. Putea să câștige și a câștigat meciuri unde adversarii erau mai valoroși. A câștigat pe această determinare formidabilă.

De ce îl critică CTP pe Țiriac? „I-am fost copil de mingi, dar nu pot fi indiferent la ce face acum! Nu pot!
CTP a publicat pe republica.ro o fotografie din 1972, din finala Cupei Davis, România - SUA, în care acesta era copil de mingi FOTO Arhivă personală

- Așa este.
- Și da, mi-a fost greu să spun ce am spus. Dar apoi a venit cu alte declarații. Că Djokovici nu trebuia eliminat de la US Open că se pierd bani! Deci Djokovici trimite mingea aia în arbitru, în femeia aia care cade, este eliminat corect de organizatori, și vine domnul Țiriac și spune că nu trebuia eliminat, că în felul ăsta turneul pierde mult. Așa gândim?

- Dânsul considera că e o decizie greșită.
- Dar nu poți să spui că nu trebuia eliminat! Pentru că e Djokovici nu-l elimini? Dar dacă era un jucător care n-aducea bani și vizibilitate turneului, p-ăla îl elimini?

- Apoi s-a implicat în scandalul ăsta cu Serena.
- Îmi puteți explica de ce-a sărit din baie domnul Țiriac? L-a întrebat cineva? Cum poți să spui asta?! Despre un jucător sau jucătoare că n-ar trebui să mai intre pe teren că are o vârstă. Și, mai grav, și o greutate! Cum poți să spui așa ceva? Ce treabă ai tu cu vârsta și cu greutatea ei?!

- Dacă-mi amintesc, Țiriac s-a retras târziu.
- Țiriac juca meciuri de simplu la 35 de ani... Nu mai vreau să amintesc asta acum! Pierdea și așa mai departe. A fost o afirmație lipsită de logică... O știți pe americanca Townsend? Tot de culoare, ca și Serena. Și cred că are mai multe kilograme decât Serena și a bătut-o pe Simona de-a ascultat-o cu urechea. Cred că are 80 de kilograme, dacă așa se simte bine, așa a bătut-o pe Simona.

- Aveți dreptate.
- Sau pe Ons Jabeur, tunisianca? Are destule kilograme peste numărul de centimetri. O jucătoare de Top 30! Ce treabă ai cu kilogramele jucătorului? Are o greutate, are o vârstă, intră pe teren cât crede și cât poate.

- V-a căutat după ce-ați comentat?
- Nu m-a sunat niciodată, dar mi-a răspuns prin terțe persoane. S-a referit la mine și a spus că nu-și amintește când am câștigat Wimbledonul vreodată.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CTP

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ion Țiriac, afirmație incredibilă despre Năstase: „Erau vreo 5 tovarăși, mi-au zis scurt: «Ne-a vândut meciul!»" + „A doua zi am întins-o din țară!”

Ilie Năstase și Ion Țiriac, urmăriți pe străzile din Londra: „Mă băgați la pușcărie! Mâncam cu 2,5 dolari pe zi, dormeam în hotel de 3 lire!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
394966434424757
Mihai Dinu  •  20 Martie 2021, 01:44
Postat de Bolon Yokte pe 17 Martie 2021, 21:49

Numa in ROMÂNIA copii de mingi -care n-au jucat niciodata tenis profesionist-își dau cu părerea despre campioni mondiali! Ilie Nastase e fost lider ATP-Asociatia Tenismenilor Profesioniști-îi critică, îi educă /terfelește! În nici o altă țară din lume nu se mai întîmplă asta! Echipa de dublu Tiriac &Năstase a jucat 2 finale de cupa Davis care era și este peste Cupa Mondial de tenis pe echipe. E ca și cum un răcan de soldat l-ar critica pe Erwin Rommel mareșalul vulpea deșertului, ca nu face mareșalu ce vrea soldatu!

Tiriac & Nastase au 3 finale de cupa Davis, toate contra SUA, doua la ei si una la noi.

piet
piet  •  19 Martie 2021, 09:44

ce sport a facut BOCUL ASTA PANSAT ?

125704205781286
Danut Ilasciuc  •  18 Martie 2021, 17:28

Bai va rog frumos incepeti demersurile legalizarii Eutanasiei...sunt cazuri teribile, multe publice in care subiectii sufera ingrozitor...va rog sa legalizati eutanasia pentru CTP-19 ! De ce trebuie sa asteptam mereu exacerbarea unor cazuri limita pentru a schimba in cele din urma legea, sa fim mai flexibili, mai umani, empatici.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează