SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

EXCLUSIV Dezvăluiri din infernul de la AO! Ana Bogdan despre cum a trăit meciul cu Madison Keys + partida din turul 2: "Am simțit cum mi se usucă ochii"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 ianuarie 2018 11:08

Ana Bogdan, 25 de ani, a fost eliminată în turul III de la Australian Open de Madison Keys, 22 de ani, 20 WTA, scor 3-6, 4-6.  A vorbit despre experiența de la Antipozi, cum a fost să joace la peste 30 de grade Celsius și a comentat și victoria incredibilă a Simonei Halep. 

- Felicitări, Ana! Ai avut o evoluție remarcabilă la Australian Open. Cum ai caracteriza performanța din acest an de la Melbourne?
- Cu siguranță este o experiență memorabilă. Doar să ajungi pe tabloul principal la Australian Open este deja o realizare, să și obții rezultate aici îți oferă deja sentimente care nu pot fi descrise în cuvinte. Am mai spus-o și zilele trecute. Tot ce se întâmplă aici la Australian Open este... wow! Atmosfera e incredibilă. Deși am pierdut meciul cu Madison Keys cu sentimentul că puteam face mai mult, sunt fericită că în decurs de câteva zile am întâlnit jucătoare de top și am făcut un joc bun împotriva lor. Îmi voi aminti mereu cu plăcere de acest turneu.

- Ai reușit să intri și în top 100. Crezi că ai depășit un prag psihologic?
- Sincer, toată lumea a avut așteptări în a doua parte a anului trecut să intru în Top 100. Și parcă mă blocam atunci când eram la un singur pas. Sunt mulțumită că am reușit să ajung până pe 89, dar mai mulțumită sunt de faptul că am avut un joc în creștere, iar fizic stau excelent. Pauza de iarnă și-a spus cuvântul. Acum, la Australian Open, am intrat liniștită pe teren la fiecare meci, nu a mai existat tracul pe care îl aveam în trecut la turneele mari.

- Ai văzut finalul meciului Simonei Halep?
- Sigur, am susținut-o și m-am bucurat că a câștigat. Am văzut o bună parte din setul 3. În primul rând este româncă și trebuie să ne bucurăm pentru fiecare victorie pe care o obține o jucătoare de la noi. A făcut un efort incredibil, nu vreți să știți cum este să joci la o temperatură atât de ridicată, așa cum a fost ieri la Melbourne. Efortul fizic este imens. Sper ca Simona să câștige turneul.

- Apropo de căldură, cum este să joci pe o asemenea temperatură?
- Foarte greu de suportat. După numai câteva minute de joc în turul 2, am simțit cum mi se usucă ochii. Prefer temperaturile ridicate, dar măcar să fie umiditate, aici totul era uscat. Acum am văzut că vremea își va mai reveni și fetele vor avea parte de o vreme normală pentru tenis.

- Ce urmează pentru tine, ce planuri ai pentru 2018?
- În primul rând mă voi întoarce acasă pentru câteva zile de odihnă. Referitor la planuri, îmi doresc să progresez în continuare și să joc la cât mai multe turnee importante. Acum mă recuperez după cele trei meciuri și azi voi decide ce voi face. E posibil să joc la Taipei, de pe 27.

104
era locul pe care Ana Bogdan îl ocupa înainte de Australian Open. În clasamentul provizoriu este pe 89

Parcursul Anei Bogdan la AO:

Turul 1: vs Kristina Mladenovici 6-3, 6-2
Turul 2: vs Yulia Putințeva 1-6, 6-2, 6-3
Turul 3: vs Madison Keys 3-6, 4-6

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
nightought
nightought  •  21 Ianuarie 2018, 19:52

Persoane care probabil nu au facut in viata lor nici un sport , s-au gasit sa comenteze ! Incercati si voi sa alergati macar la 40 de grade , sa vedeti ce usor e , specialistilor de tastatura !

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  21 Ianuarie 2018, 17:59
Postat de tihi pe 21 Ianuarie 2018, 14:04

Pe caldura sufocanta este greu de jucat pentru toate jucatoarele.Deci conditiile sint similare pentru toate,asa ca nu temperatura decide invingatoarea.La 38 de grade,campioana mondiala Caroline Wozniacki,a dat lectie de tenis adversarei,la fel si Svitolina,amandoua castigand in doua seturi cu jocuri foarte bune pe o caldura torida tropicala !!

Gresesti! Soarele arde mereu mai tare cand pe teren e Halepa! Si DOAR Halepa e nedreptatita, batjocorita, pusa sa joace pe caldura, cand toata lumea stie ca in Australia ninge de rupe. Ma uitam cum a castigat Svitolina meciul cu Allertova, era fleasca pe picioare, dar na, ucrainiencele rezista mai bine la caldura, nu? Suntem jalnici si penali, mereu cersim, mereu ne dam loviti, mereu ne plangem. Inaintea romancei, fix la aceeasi ora, au jucat si Caroline Garcia, Svitolina, Radwanska, Konta sau Sharapova si nu cred ca presa din tarile lor a scris despre bataia de joc la care sunt supuse conationalele lor. In plus, asa cum ai zis si tu, machidoanca nu joaca frate singura! Adversarele ei sunt mai proaste ca ea, sau ce? Zana din Cogealac n-are voie sa transpire?

tihi
tihi  •  21 Ianuarie 2018, 14:04

Pe caldura sufocanta este greu de jucat pentru toate jucatoarele.Deci conditiile sint similare pentru toate,asa ca nu temperatura decide invingatoarea.La 38 de grade,campioana mondiala Caroline Wozniacki,a dat lectie de tenis adversarei,la fel si Svitolina,amandoua castigand in doua seturi cu jocuri foarte bune pe o caldura torida tropicala !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează