SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP CAMPIOANĂ LA ROLAND GARROS

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile despre Simona Halep! "Era să rateze acel Roland Garros"

Articol de - Publicat marti, 12 iunie 2018 12:08

La 14 ani, Simona Halep a ajus să se legitimeze la Tenis Idu Club, din Mamaia, condus de omul de afaceri Corneliu Idu, cel care a spijinit-o financiar pe micuţa jucătoare timp de doi ani, până după ce a cucerit titlul de junioare la Roland Garros, la vârsta de 16 ani.

Acolo l-a avut antrenor pe Liviu Panait și preparator fizic pe Dragoș Teodor. Primul s-a stabilit în Germania de câțiva ani și nu a putut fi contactat de Gazetă. Teodor se ocupă și acum de creșterea tinerelor talente în tenis la acelaşi club. 

Își amintește că "încă de mică, Simona avea ceva special. În primul rând, o ambiție și o determinare unice printre copiii de vârsta ei. Apoi o ușurință naturală în deplasarea pe teren. Cu foarte multă muncă, asta a ajutat-o foarte mult să ajungă la acest nivel"

"Avea dureri, nu se mai putea antrena"

Teodor dezvăluie un episod inedit, petrecut acum 10 ani, chiar cu puţin timp înainte de startul turneului de la Roland Garos 2008, de juniori. Simona era favorită 10, dar, la antrenamente, au reapărut durerile de spate şi, în plus, o accidentare la gleznă.

Din cauza greutăţii sânilor, apăreau uneori aceste probleme. "Simona a fost un copil norocos, care a beneficiat în perioada junioratului de condiţii de performanţă de un înalt nivel, la care chiar şi unii jucători profesionişti visează. Am avut atunci şansa să mă regăsesc în acea echipă coordonată şi susţinută din toate punctele de vedere de domnul Idu.

Cu o zi înaintea primului meci, nu se mai putea antrena din cauza acelor dureri de spate şi la gleznă. Urma chiar să se retragă de pe tablou.

Atunci, domnul Idu a luat imediat hotărârea să zboare la Zurich, la un medic osteopat, care a reuşit s-o pună pe picioare. Iar Simona nu doar că a participat la acel turneu, dar a venit acasă campioană".

În finală, pe 8 iunie 2008, Simona Halep o învingea atunci pe o altă româncă, Elena Bogdan, cu 6-4, 6-7 (3), 6-2, şi cucerea Roland Garros-ul de juniori.

"O dau mereu exemplu pe Simona copiilor pe care îi pregătim acum. Pe teren, la joc şi la pregătire, avea o ambiţie câinească de a reuşi. Nu conta cât era de obosită, mergea mereu până la capăt" Dragoş Teodor, preparator fizic tenis

"E mai frumos aşa, să câştige Simona la Roland Garros la 10 ani de la titlul cucerit tot acolo, la juniori. Acum este cea mai puternică din punct de vedere fizic din tot circuitul. Iar mental, ce să mai vorbim, aţi văzut de ce e în stare. Bravo, Simona!"
Corneliu Idu, patronul clubului Tenis Idu

Traseul Simonei Halep în 2008
Turul 1 Charlotte Rodier (Fra) 6-4, 6-1
Turul 2 Karen Barbat (Dan) 6-3, 6-1
Optimi Jessica Moore (Aus) 6-0, 6-1
Sferturi Ksenia Lîkina (Rus) 6-1, 6-2
Semifinale Arantxa Rus (Ola) 6-3, 7-5
Finală Elena Bogdan (Rom) 6-4, 6-7 (3), 6-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close