SPORTURI  »  TENIS  »  PROIECT

EXCLUSIV FOTO Ce s-a ales de baza de tenis promisă lângă Opera Română de Cosac în 2014 » Boscheții și mizeria au luat fața promisiunilor FRT

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2017 11:07

În martie 2014 președintele FRT, George Cosac, anunța cu surle și trâmbițe că în luna iunie a aceluiași an vor începe lucrările la clubul de tenis Doherty aflat lângă Opera Română.

Au trecut însă 3 ani de la acel moment și lucrările la terenul încărcat de istorie din zona Știrbei Vodă n-au început. De fapt, locul arată acum deplorabil. Boscheții și pet-urile (VEZI GALERIA FOTO) sunt la tot pasul și președintele FRT ne anunță că proiectul s-a sistat.

Pentru cât timp? Nici el nu știe. Așadar, cele 10 terenuri de tenis promise în 2014 au rămas acum doar la stadiul de proiect.

"Momentan nu se întâmplă nimic. Suntem încurcați pentru că banii pe care-i avem noi ne ajung doar de terenuri. Conform legilor nu putem împărți banii în două. Până nu avem bani de întreaga construcție, adică și cele două clădiri, nu ne putem apuca. Aici ne-am împotmolit. Hârtiile sunt la avocați. A fost licitație, s-a licitat.

Dar a venit cineva, ne-a deschis ochii și ne-a spus că lucrurile nu stau exact așa cum credeam noi. După ce ne-am chinuit 7 luni să facem licitațiile. Nu putem risca și nu ne putem asuma până nu avem un verdict clar. Am dat hârtiile la o casă de avocatură mai mare pentru a ne da un răspuns foarte clar", a declarat George Cosac pentru GSP.ro.

"La data de 1 iunie (n.r. 2014) va intra prima lopată oficială. Ne-am luat o firmă care face caietul de sarcini şi am pus întregul mers cap la cap. La începutul verii intră excavatorul, vom respecta toate procedurile" George Cosac în martie 2014

arenă încărcată de istorie

Complexul are o istorie îndelungată. A fost construit prima dată în anul 1920 pe un teren donat de celebri la acea vreme frați englezi Doherty.

Arena de lângă Opera Română a fost pe rând gazdă pentru meciuri de tenis importante, unde au pășit jucători celebri ca Năstase, Țiriac, Cosac sau Segărceanu. Înainte de Revoluția din 1989, Nicolae Ceaușescu a dat ordin să se demoleze, ceea ce s-a și întâmplat.

schița proiectului

schita

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
theopalas
theopalas  •  03 Martie 2017, 17:21

Acolo trebuie sa ramana parc, nu trebuie sa se taie copacii si sa se betoneze zona. Plus ca e o zona prea ingramadita. Am inteles ca langa Arena Nationala se va face un complex. Cat despre acele gunoaie, ce algatura are cu acest proiect? Primaria ce face? Cetatenii de ce arunca gunoaie? Iar nu vedem padurea de copaci.

ray51
ray51  •  03 Martie 2017, 12:08

De ce nu faceti nimic cu noul primar? Puteti antama o discutie pe un proiect in care si Primaria sa aiba beneficii. Zona este extraordinara. Bucurestiul merita un astfel de complex. Mai multa lupta, mai multa incisivitate, mai putina mandrie.

696253093853906
Ghita Florin  •  02 Martie 2017, 13:41

Acelasi lucru care s-a petrecut si cu fostul stadion Vointa unde generalul clown, mult mediatizatul Nastase 7...neveste

Vezi toate comentariile (4)
Comentează