SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU SIMONA HALEP

EXCLUSIV Halep dezvăluie cum s-a schimbat de când e în Top 10 » Ce a îmbunătățit și unde trebuie să mai lucreze: "Acolo o să am de muncit toată viața"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 19 decembrie 2016 08:59

Simona Halep, locul 4 WTA, se pregătește pentru noul sezon și a acordat un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

Românca, aflată pentru al treilea an consecutiv în Top 10, a vorbit despre cum s-a schimbat față de 2013, ce aspecte ale jocului mai trebuie să îmbunătățească și unde a progresat.

- Simona, în 2013 spuneai că jocul tău este 99 la sută intuiție și 1 la sută schemă. Menții această idee?
- Nu, am schimbat un pic. Cred că la nivelul acesta și la punctul la care am ajuns eu în carieră schema este mult mai importantă. Trebuie să te adaptezi la fiecare jucător, să știi ce ai de făcut atunci când intri în teren. Nu poți să joci același stil cu toată lumea pentru că nivelul este atât de ridicat, jucătoarele sunt foarte bune și știu cam tot ceea ce faci tu. Și ele se uită la tine, te analizează oarecum, cum fac și eu, și jucând de multe ori cu aceleași adversare deja te familiarizezi cumva cu stilul de joc. De aceea, schema capătă acum mai multă importanță.

- Care ar fi raportul acum?
- 60 cu 40, cam așa.

- Referitor tot la joc… Atunci spuneai că vrei să progresezi la serviciu, să fii mai solidă la mingile din alergare și să progresezi la unghiuri. Dacă e să te evaluezi, în trepte, să spui cât ai progresat în acești ani, cum e?
- Cu siguranță, am urcat la toate, dar n-aș putea să dau un răspuns concret pentru că nu știu să mă analizez atât de bine, dar serviciul este mai constant, poate cu două trepte mai constant, la mingile din alergare sunt și acolo mult mai constantă, iar la unghiuri la fel, joc cu mai multe unghiuri, cros-ul scurt îl folosesc mai des. Încerc să mă și antrenez la aceste chestiuni.

- Dar în momentul de față care ar fi cele trei aspecte pe care vrei să le îmbunătățești în jocul tău?
- Mingile scurte, când am câte una ușoară mai greșesc și n-aș vrea să greșesc niciuna pentru că normal și logic e să nu greșesc, Ușoare, mă rog, nu sunt tocmai ușoare, ci la îndemână. La deplasare mai trebuie să progresez și, bineînțeles, la serviciu. La serviciu cred că toată viața o să am de progresat.

- În toată cariera ta ai 22 de victorii la jucătoare de Top 10. Până în 2014 raportul era de 5 victorii și 16 înfrângeri, iar după a devenit 17-19. Cum ai perceput tu trecerea la statutul de jucătoare de Top 10 și când ai început să crezi că ești cu adevărat de acolo, că aparții elitei?
- În primul an în care am urcat în Top 10 a fost un pic greu mental pentru că era totul nou, tot-tot, când spun tot mă refer și la felul în care eram tratată la turnee și cum eram privită de celelalte jucătoare. Totul s-a schimbat atunci pentru mine, dar după aproximativ un an și jumătate, prin 2015, pe la jumătatea lui, am început să simt că sunt bine acolo și chiar pot să fac față, pot să mă compar cu ele și chiar uneori să cred că sunt și mai bună în anumite aspecte

- S-au adunat 150 de săptămâni consecutive de prezență în Top 10 și în timpul acesta s-au perindat pe acolo multe jucătoare. Tu ai rămas acolo. Care crezi că e motivul pentru care te-ai menținut, necoborând mai jos de locul 7?
- În primul rând, cred că e jocul. Am un joc destul de solid pentru a face față jucătoarelor din Top 10, dar și celorlalte jucătoare pentru că deja și celelalte meciuri sunt foarte grele. Apoi, mentalul, poate am mai multă experiență , cred mai mult în puterea mea de a sta acolo. De asemenea, faptul că am câștigat niște turnee importante cred că m-a făcut să mă mențin pe poziții acolo, sus.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează