SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2019

EXCLUSIV Ilie Năstase, comparație inedită între Bianca Andreescu și Simona Halep: „Contează Grand Slam-urile, nu locurile 1” + Sfatul pe care românca nu l-a ascultat

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 13:49

Ilie Năstase (73 de ani), primul număr 1 mondial, a lăudat-o pe Bianca Andreescu (15 WTA) pentru câștigarea US Open în fața Serenei Williams (8 WTA), scor 6-3, 7-5. 

Fostul jucător de tenis îi prevede un viitor strălucit Biancăi, despre care spune că la sfârșitul carierei ar putea avea mai multe Grand Slam-uri câștigate decât Simona Halep (4 WTA).

„Nu o cunosc personal pe Bianca Andreescu, dar am văzut meciul ei de aseară. A jucat foarte bine. Ea e o fire ambițioasă pentru cei 19 ani ai ei. Cu siguranță va câștiga și alte turnee de Grand Slam.

Până la urmă, Bianca e singura româncă ce a câștigat US Open. Și eu l-am câștigat (n.r. în 1972), dar atunci se juca pe iarbă”, a spus Ilie Năstase pentru GSP.ro.

„Bianca ar putea avea mai multe titluri de Grand Slam decât Simona”

Fostul mare jucător de tenis face o comparație între Bianca Andreescu (19 ani) și Simona Halep (27 de ani) și spune că în carieră contează mai mult titlurile de Grand Slam decât locul 1 în clasamentul WTA.

„Când facem comparația între Simona și Bianca, noi ne cramponăm pe faptul că Halep nu mai e numărul 1. Nu contează de câte ori ești pe locul 1, contează numărul de Grand Slam-uri câștigate.

Dacă facem o comparație, putem spune că la finalul carierelor celor două jucătoare, Bianca ar putea să aibă mai multe Grand Slam-uri câștigate decât Simona, ținând cont că ea e mai tânără. Dar nu putem ști sigur dacă chiar așa va fi”, a adăugat Ilie Năstase.

2-1 e scorulGrand Slam-urilor câștigate în favoarea Simonei Halep. Andreescu a triumfat doar la US Open, în timp ce Simona a câștigat Roland Garros și Wimbledon

„Nu știu dacă e o pierdere pentru România, și noi avem multe jucătoare bune. Dar cu siguranță ar fi fost frumos să ne reprezinte în lume”
- Ilie Năstase despre jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu

Începând de luni, Bianca Andreescu va urca pe locul 5 WTA, în timp ce Simona Halep va cădea pe poziția a șasea.

Halep n-a ascultat sfaturile lui Năstase

Ilie Năstase a vorbit și despre accidentarea la gleznă a Simonei Halep și spune că aceasta nu i-a ascultat sfaturile.

„I-am zis Simonei să aștepte să se facă bine la gleznă și abia apoi să înceapă iar să joace la turnee, dar ea a continuat să intre cu problemele acelea la gleznă. Eu dacă eram în locul ei n-aș fi jucat nici la Cincinnati, nici la Toronto. M-aș fi odihnit pentru US Open”, a încheiat Năstase.

Vezi și: 

FOTO Toți românii au remarcat gestul Biancăi! Ce a făcut imediat după ultimul punct al finalei 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  10 Septembrie 2019, 20:13

Oare Navratilova pentru ce tara a castigat mai multe Grand Slamuri, pt. Cehoslovacia natala sau pt. S.U.A. care a adoptat-o ? Iar Bernie Szocs a castigat titlurile europene pt. Romania, nu pentru Ungaria mare sau diaspora maghiara ! Nu stiu daca cetatenii din Ungaria se bucura sau cat se bucura pt. succesele lui Bernie sau invidiaza Romania pt. ca fata asta nu s-a nascut in Ungaria, desi ar putea primi oricand cetatenia maghiara avand parinti si bunici maghiari !

adriann_
adriann_  •  09 Septembrie 2019, 12:05
Postat de Nick Rasu pe 08 Septembrie 2019, 18:03

Si ***...de ce in toate ziarele si siturile...si la TV nimeni nu zice ca e prima Romanca, care castiga US Open...toti spun ca e prima Canadianca.... dar cat de prost ai fost ca jucator tot prost ramai....

The Guardian, cel mai prestigios ziar englezesc, o numeste romano-canadiana. Stai jos armanache, nota 1. https://www.theguardian.com/sport/2019/sep/08/bianca-andreescu-remarkable-vision-us-open "Such is the Romanian-Canadian’s commitment to thinking and speaking her successes into existence, she celebrated her triumph at the Orange Bowl in 2015, one of the most prestigious junior tournaments in the world, by writing herself a replica US Open prize-money cheque."

233786397008461
Florea Paun  •  08 Septembrie 2019, 20:02

Ca sa iti gidile tie orgoliul patriotard, sa spuna ca e romanca? Nu stimabile, e canadianca, nascuta in Canada din parinti de origine romana. Dar e canadianca.Asa dupa cum gindesti, toti cei din Romania care nu au originea ta pura de roman, (am glumit) ci provin din cele peste 27 de etnii si nationalitati recunoscute inca de pe vremea lui Ferdinand, nu sunt romani, ci rusi, tirci, tatari, sirbi, greci, etc. Dar , vrei nu vrei, unguroaica Socs Bernadett tocmai a cistigat titlul european la tenis de masa. Tu ce zici? E romanca de etnie maghiara, sau cum?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează