SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

EXCLUSIV Ion Țiriac, schimb incendiar de replici cu Gerard Pique: „Pot să-ți dau și eu un sfat?”

foto: Ion Țiriac/Cristi PredaGSP
foto: Ion Țiriac/Cristi PredaGSP

Articol de , - Publicat marti, 14 mai 2019 17:39

Ajuns la 80 de ani, Ion Țiriac a oferit un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor. 

Miliardarul român nu poate accepta planul lui Gerard Pique de schimbare a formatului Cupei Davis. Competiția ar lua formatul din alte sporturi, un campionat mondial comprimat într-un turneu centralizat. 

„E cea mai mare rușine! Acest format nu va ține mult. Se va termina imediat. E cel mai ridicol lucru pe care l-am văzut în viața mea. O rușine pentru tot sportul mondial! Adevărat, sunt prea multe turnee. În cazul în care voiai să faci un campionat mondial, nu așa se procedează. Ne-am gândit mult la treaba asta, există mulți adepți ai unei asemenea idei. Dar nu așa!

Pietrangeli, numărul 1 în Cupa Davis, Santana - numărul doi, Năstase - numărul trei, eu sunt numărul patru, Stan Smith, toți spun că e o rușine. Păi, am discutat recent cu doamna primar al Madridului. La turneul mondial vor fi 18 echipe. Și-mi zicea: „Aoleu, am nevoie de 18 vestiare!”. Acum vă gândiți? Ce-ați făcut când ați acceptat și v-au păcălit? ”, a declarat Țiriac pentru GSP.ro. 

Discuție suprarealistă cu Gerard Pique

Întrebat dacă implicarea lui Gerard Pique, omul care a inventat și a impus acest format al Cupei Davis, l-a deranjat, Țiriac nu s-a ascuns după cuvinte.

„Eu sunt cu Real Madrid de 40 de ani, nu cu Barcelona. I-am spus lui Pique la Wimbledon, unde a fost invitat și el în loja regală: «Pot să-ți dau și eu un sfat în fotbal? Ce-ar fi să bateți penalty-ul cu capul? Puneți mingea jos, pe iarbă, și dați cu capul de la 11 metri. Și vedeți dacă merge sau nu!».

Vii să mă înveți tu pe mine cum se procedează în tenis? A zis că lucrurile se schimbă. OK, se schimbă, însă numai pentru că federația internațională vrea 80 de milioane de euro?”, povestit Ion Țiriac.

 

Vezi și: 

EXCLUSIV, VIDEO+FOTO Ion Țiriac, la 80 de ani » Interviu-eveniment cu cel mai bogat român: „Adevărul e că împlinesc 160 de ani”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  15 Mai 2019, 09:59

itreaga lume cauta sa scape de "inutili"

103196710874764
Dizidentul Inutil  •  15 Mai 2019, 03:17

poate ce am sa scriu va va duce cu gindul cine este cu adevarat acest individ care nu mai are rusine si bun simt si asta datorita banilor facuti cum sint facuti avind in spate o armata de pile de interesisti de oameni gluga de coceni. tiriac mai are un nume - titi ionescu fost turnator la secu si asta scos de cei de la cnsas. tiriac dupa spusele lui jean maurer fiul lui ion gheorghe maurer si-a luat liceul in 4 luni ajutat de fostul ministru si om de stat. totodata si-a batut joc de cei care l-au ajutat umilindu-i tiriac sau titi ionescu a facut tot posibilul sa dispara de la dosar probele impotriva fiulul sau in dosarul cocaina amenintind ca isi ia jucariile si va pleca. si unde va pleca? in germania unde mai este si cetatean si cindva pus sub ordin sa devina presedintele romaniei. a dat o mare chifla. a construit pe terenul fostei fabrici de tractoare din brasov penthousuri de lux si nu refacind fabrica de care agricultura avea nevoie tot titi ionescu este regizorul de la balcic unde pentru a face pe plac unor adormiti europeni dar cu influenta macelul de mistreti. sa aiba ceva in comun cu ferentz, anreea marin, lesko si laurette? ghici? spre lipsa de rusine a ajuns sa se afiseze la greu cu laurette si cred ca a fost imposibil de crezut pina ce fotografiile au aparut cu ei pe plaja de la mamaia. acest om nu stie ca nu stie dar din cite a scris presa a obtinut o vila de la rapps cu o chirie modica intermediata de petrica roman neulander. ginditi dec

103196710874764
Dizidentul Inutil  •  15 Mai 2019, 03:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close