SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

EXCLUSIV Ion Țiriac trage un semnal de alarmă fără precedent: „Să vedem ce dracu' facem după Simona! Pe mine mă așteaptă Sahara, cu tot nisipul de acolo”

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2019 19:19

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, trage un semnal puternic de alarmă privind viitorul „sportului alb” în România.

  • Finala Wimbledon 2019 dintre Simona Halep și Serena Williams se joacă sâmbătă, de la ora 16:00. Va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Eurosport.

Țiriac e de părere că actualul mod în care FRT e organizată nu dă speranțe în descoperirea unei noi campioane de nivelul Simonei Halep.

 - Ce ar însemna pentru România un titlu la simplu la Wimbledon?
- Ceva ce nu avem până acum. L-am prețui și mai mult datorită acestui lcuru. Ne-ar pune în cartea de adrese a tenisului și mai sus decât suntem acum. Suntem o națiune de respectat. Trebuie să ne respectăm și noi.

E o rațiune pentru care mai am 5 luni, 6 zile și 10 ore în funcția asta, de președinte al FRT, care presupune multă muncă. În 3 săptămâni am avut multă înțelegere de la toată lumea. Toți își dau seama că federația de tenis a fost văduvită în ultimii 3 ani și totuși are niște rezultate.

- Și ce e de făcut?
- Trebuie să intrăm în normalitate. Ba mai mult, eu am venit aici 6 luni ca să vedem ce dracu' facem după Simona. Pentru că pe mine mă așteaptă Sahara, cu tot nisipul de acolo. Iar eu nu pot vinde nisip. Trebuie să facem o selecție naturală, să găsesc undeva la 5.000 de tineri, între 3-4 și 7 ani, din care să vedem care sunt cei 500 cărora le place tenisul. Să avem 10 centre naționale, asta dacă vrem să ne respectăm galoanele. Noi nu mai vrem nimic! Și mi-e foarte ușor să fiu agresiv, nu arogant, pentru că nu cer nimic pentru mine. Vreau ca tenisul să-și câștige locul în ierarhia socială, nu de sport, a țării noastre.  

Vezi și: 

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO Ion Țiriac explică în ce mod poate câștiga Simona Halep: „Dacă face asta cu primele două mingi, a treia nu mai există”

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO EXCLUSIV VIDEO Ion Țiriac, analiză în amănunt a celei mai mari schimbări din jocul Simonei: „Asta durează 3-6 luni!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
bombon
bombon  •  12 Iulie 2019, 23:25

Mistreții pe care i-ai ucis cu desfătare nu au pace, tataie. Nu poți cumpăra liniștea bătrâneții, vei fi bântuit, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  12 Iulie 2019, 21:52
Postat de ag2000 pe 12 Iulie 2019, 21:25

Un om care mai are de trait cativa ani si care nu-i sigur pe ziua de maine dar ecu _acu-n gura toata ziua ; vai de ma.a lui !!!

cand a zis de nisip,la ce crezi ca facea referire ?

ag2000
ag2000  •  12 Iulie 2019, 21:25

Un om care mai are de trait cativa ani si care nu-i sigur pe ziua de maine dar ecu _acu-n gura toata ziua ; vai de ma.a lui !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează