SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

EXCLUSIV Mats Wilander a analizat-o pe Simona Halep înaintea primului Mare Șlem al anului: "Sunt surprins! Lumea crede exact invers"

Articol de , - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 19:36

Cu exact o săptămână înainte de startul întâiului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, deja se poate trage o linie și sub ea apar primele impresii.

Săptămâna de debut a sezonului 2018 a scos în față câteva nume deloc surprinzătoare și, de asemenea, a agățat semne de întrebare în dreptul altora. Elina Svitolina, una dintre jucătoarele cu cea mai mare creștere în 2017, s-a încoronat ieri la Brisbane, Caroline Wozniacki, învingătoarea de la Turneul Campioanelor, a disputat finala la Auckland, în schimb, campiona de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, a avut ieșiri rapide și la Shenzhen, și la Sydney, iar Garbine Muguruza, regina Wimbledon-ului, s-a accidentat și a abandonat la Brisbane.

Între cele care au pornit anul cu încredere și motoarele vibrând susținut se numără liderul WTA, Simona Halep. La fel ca în 2015 și 2017, ea a ales să înceapă sezonul la Shenzhen, în China, căutând să regăsească senzațiile bune de acum 3 ani. Atunci a cucerit titlul și a continuat cu o evoluție bună în prima parte a anului. De data aceasta, i-a mers încă și mai grozav.

S-a impus atât la simplu, cât și la dublu, alături de Irina Begu, a jucat bine și a reușit victorii convingătoare. La Australian Open, va fi pentru prima dată în carieră favorită principală la un turneu de Mare Șlem și abia a doua româncă, după Virginia Ruzici, tot la Australian Open, în 1979, care izbutește acest lucru. Iar săptămâna plină din China îi oferă o injecție serioasă de încredere.

O vedea doar în Top 10

Românca a devenit numărul unu mondial pe 9 octombrie 2017, împlinindu-și unul dintre marile obiective ale carierei. Al doilea este cucerirea unui trofeu de Mare Șlem. Ținte îndrăznețe, dar justificate după modul în care a crescut Simona în circuit din 2013 încoace.

Ce crede Mats Wilander, fost lider ATP și câștigător a 7 titluri majore, despre Halep și ce impresie i-a făcut când a văzut-o prima dată jucând? "Da, am crezut că Simona Halep va ajunge în Top 10", a spus el pentru Gazetă într-o conferință telefonică intermediată de Eurosport. De ce? "Pentru că este o jucătoare completă, se mișcă foarte bine și are acel spirit de luptă, care uneori e un avantaj și alteori un dezavantaj, când o acaparează și o face să fiarbă. Dar a îmbunătățit în ultima vreme și acest capitol. Mereu am crezut că e cineva care va exploda la un moment dat".

Suedezul în vârstă de 53 de ani, comentator expert Eurosport, nu o vedea însă pe româncă atât de departe, urcând pe prima treaptă a clasamentului mondial și luptând pentru trofee mari. "Sunt ușor suprins că a ajuns la nivelul cel mai înalt al jocului său, cu o deplasare incredibilă și cu mâini deosebite și cu un mental extraordinar. Sunt, de asemenea, un pic surprins că acum este printre pretendentele la un turneu de Mare Șlem, lucru pe care nu mi-l închipuiam acum patru-cinci ani. Asta dovedește cât de mult muncește și cât de mult își dorește să câștige un turneu de Grand Slam", a adăugat Wilander.

În acest context, el o caracterizează drept o jucătoare care și-a depășit limitele. "Este un overachiever, cum se spune, chiar dacă nu a câștigat deocamdată un Grand Slam, tot e un overachiever. Deși lumea crede exact invers. Toți cei care am câștigat turnee de Mare Șlem suntem overachievers", a conchis Mats Wilander. 

"Ce-mi doresc pentru 2018 este să fiu în cabina de la Eurosport și să pot comenta un sfert de finală la Australian Open între Roger Federer și Novak Djokovici sau Nick Kyrgios"Mats Wilander

"Federer e favorit la câștige la Melbourne. Anul trecut nimeni nu spera că se va impune și a făcut-o fără presiune. Nici la Wimbledon nu a fost tensionat. Cine ar putea să-l oprească?"
Mats Wilander

Televizare
Australian Open 15-28 ianuarie
Eurosport 1 și 2
Eurosport player
350 de ore de transmisiuni live

Încredere în revenirea Serenei

Mats Wilander crede că Serena Williams își poate recăpăta dominația în 2018, chiar dacă fostul lider mondial nu participă la Australian Open. "Nu îi sunt necesare prea multe antrenamente, ci doar câteva meciuri ca să reintre în formă. Are tot ce-i trebuie, tehnică, lovituri, are nevoie doar de încredere și liniște. De aceste două lucruri depinde revenirea sa la un nivel înalt", a spus suedezul. "Întrebarea e cât de important va mai fi pentru ea să câștige un meci de tenis având un copil și un soț care o așteaptă la hotel.

Evident, două persoane mai importante decât o victorie. E de văzut ce lucruri s-au schimbat în mintea sa având în vedere că a devenit soție și mamă, mai ales că va da peste un meci complicat din punct de vedere tactic, când va trebui să fie fără milă, să treacă peste orice fel de emoții, să nu se simtă rău dacă la un moment dat va pierde. E interesant cum va face față acestor situații", a spus el. Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei a spus că aceasta poate reveni pe teren în luna martie pentru dubla Indian Wells-Miami.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
mishu_74
mishu_74  •  08 Ianuarie 2018, 17:23
Postat de bulletproof pe 08 Ianuarie 2018, 07:36

Woow !!! Overachiever !!! Simono, să-nveti cuvântul asta, ca nu se stie când te poate scoate din ... 'impas' ! Vezi ca-nseamna 'perfectionistă', mă rog, nu-i cazul la tine, dar iti mai imbogatesti 'vocabularul' de engleza, care, s-asa, e destul de limitat !

Stai linistit ca nu se mai uita nimeni, in afara ta bineineteles, in gura lui Mats. Profetiile lui in ale tenisului sunt ca cele ale lui Pele in fotbal. Dar tu, care te uiti la tenis de cateva luni si asta in doar alea cinci minute in care se da liber la tv la sanatoriul in care esti cazat, n-ai de unde stii.

mgexpert
mgexpert  •  08 Ianuarie 2018, 14:21

..norocul lui Wilander e că nu pariază pe baza pronosticurilor sale.. Mă bucur că nu o vede pe Simona favorită şi nu cred în revenirea în top a Serenei..

bulletproof
bulletproof  •  08 Ianuarie 2018, 07:36

Woow !!! Overachiever !!! Simono, să-nveti cuvântul asta, ca nu se stie când te poate scoate din ... 'impas' ! Vezi ca-nseamna 'perfectionistă', mă rog, nu-i cazul la tine, dar iti mai imbogatesti 'vocabularul' de engleza, care, s-asa, e destul de limitat !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează